Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Blanka

Toiminta kansallisesti

Blanka on vuosittain mukana Suomen Lionien kampanjoissa ja projekteissa. 

Punainen sulka

 

Yksi tunnetuimista Lionien kampanjoista on Punainen sulka. Suomalaiset lionsklubit ovat keränneet vuodesta 1972 lähtien –kampanjoissaan noin 21 miljoonan euron verran varoja. Niillä on taisteltu syöpää vastaan, torjuttu sydäntauteja, autettu sotiemme veteraaneja, ja niillä on tuettu vammaisia ja vanhuksia. Viimeisin valtakunnallinen kampanja toteutettiin vuosina 2016 – 2017 ja sen keräyskohteena olivat nuoret. Blanka lahjoitti keräyksestä saamansa osuuden Nuotta-nuorisotyön tukemiseen Porvoon sosiaalitoimen kautta. 

 

 

Iiris-keskus

Suomen lionit ovat rakennuttaneet näkövammaisille lapsille kuntoutuspihan, jota klubit myös talkootyönä ylläpitävät. Lionit ovat myös osallistuneet ns. Taikamaton hankintaan keskukseen.


Diabetes

Diabetes on yksi Lionien viidestä kansainvälisestä teemasta. Piiri pyrkii vuosittan järjestämään tapahtumaviikon  diabetestietoisuuden lisäämiseksi sekä liikunnan merkityksen korostamiseksi diabeteksen ennaltaehkäisyssä. Blanka on vuosittain mukana toteuttamassa tapahtumaa. Diabeteskävelyviikko 2021


Blankalaiset aloittivat piirien yhteisen Diabeteskävelyviikon tapaamisella Kokonniemessä tiistaina 20.4.21. Mukana oli Porvoon diabetesyhdistyksestä jäseniä, joilta saimme hyvää tietoa diabeteksesta.
Lapsuusiän syöpä

Klubimme tukee vuosittain syöpään sairastuneita lapsia, nuoria ja nuoria aikuisia tukemalla toimintaa. Osallistumme myös toimintaan. 


Ystävyysklubi Lions Club Kemi Merenhelmet  

Blanka allekirjoitti ystävyysklubisopimuksen 9.11.2011 kemiläisen Merenhelmet-klubin kanssa. Ystävyysklubitoimintaa puuhasi ansiokkaasti Kaarina Höstman. Vierailuja on vuosien varrella tehty puolin ja toisin.  


Ympäristöteemat

Suomen Lionien yksi keskeinen teema on ympäristö. Kohteina ovat olleet muun muassa vesistöjen suojelu ja ympäristön siistiminen roskista. Blankan klubilaiset siistivät lähiympäristöä aktiivisesti ploggaamalla jokainen tahollaan ulkoillessan. Toisinaan pidämme myös yhteisiä ympäristön siivoustalkoita. 


Arne Ritari -säätiöSäätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja sekä vaalia Suomen lionstoiminnan kummin, Arne Ritarin, elämäntyötä maamme lionstoiminnan perustamisessa.

 

Säätiö toteuttaa toimintaansa jakamalla apurahoja Suomen Lions-liitto r.y:n jäsenklubien omille ja yhteisille piiri- tai liittotason aktiviteeteille sekä tukemalla muutenkin suomalaista lionstoimintaa.

 

Monipuolinen adressipakkaus, joka sisältää viisi eri kuva-aihetta. Arne Ritari -säätiön adressit erilaisiin muistamisiin - viralliseen ja juhlavaan tilaisuuteen. Onnittele tapahtumaa upealla Lionsadressilla ja muista myös poismennyttä ystävääsi adressilla.

 Lions Quest

Lions Quest ohjelma antaa kasvattajille, kuten opettajille, varhaiskasvattajille, nuorisotyöntekijöille ja urheiluseurojen vetäjille välineet opettaa lapsille ja nuorille elämisentaitoja. Lions Quest on ollut Suomessa käytössä jo yli 20 vuotta. Sinä aikana on koulutettu lähes 18.000 kasvattajaa. Blanka on ollut mukana mahdollistamassa porvoolaisten opettajien osallistumista ohjelmaan. Lisätietoa koulutusmahdollisuudesta saa klubistamme.

 
Suomen Lions-liitto         www.lions.fi N-piiri seuraa meitä facebookissa
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin