Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Blanka

Toiminta paikallisesti 


Klubin toiminta jakautuu palvelu- ja varainkeruuaktiviteetteihin. Blankalaiset voivat olla mukana aktiviteeteissa osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan. Lisäksi huolehdimme myös omasta hyvinvoinnistamme erilaisten tempausten muodossa.   


VekaraFestis

Palveluaktiviteeteistamme tärkein on vuodestä 2009 alkaen vuosittain toteutettu VekaraFestis -lastentapahtuma. Tapahtuma on pääsääntöisesti maksuton. Lapset pääsevät juhlassa askartelemaan, touhuamaan erilaisilla puuhapisteillä sekä katsomaan musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä. Pienellä maksulla voi osallistua esimerkiksi arpajaisiin, onnenpyörään,  sekä nauttia kahvilan herkuista. Vuoden 2019 VekaraFestis toteutettiin ympäristöteeman ympärillä, ja ympäristöteemaa on tarkoitus toteuttaa jatkossakin.

Koronatilanteen vuoksi VekaraFestis jouduttiin jättämään väliin vuosina 2020 ja 2021. Toivon mukaan VekaraFestis saadaan järjestettyä taas seuraavina vuosina. 

Kuvassa Nössöpelle ja lapsia VekaraFestiksessä v. 2012.Lahjakortit sosiaalitoimelleOlemme tukeneet porvoolaisia lapsiperheitä lahjoittamalla lahjakortteja ruokakauppoihin yhteistyössä toisten porvoolaisten lionsklubien kanssa. Lahjakortit toimitetaan perheille Porvoon sosiaalitoimen kautta joulu- ja toukokuussa.

Auta lasta, auta perhettäAuta lasta, auta perhettä -kampanja toteutetaan yhteistyössä kaupan kanssa yhden päivän aikana. Kampanjassa kerätyt tuotteet ja tarvikkeet toimitetaan sosiaalitoimen kautta jaettavaksi perheille.

Kuvassa syksyllä 2020 K-Supermarket Tarmolassa järjestetyn keräyksen lahjoitukset.Rauhanjulistekilpailu
Lions-järjestö toteuttaa vuosittain kilpailun alakouluikäisille lapsille. Blanka on mahdollistanut kilpailuun osallistumisen kahdelle koululle. Molemmissa kouluissa parhaat työt on palkittu stipendein.


Hyvän Päivän aktiviteetit

Järjestämme kansainvälisenä Hyvän Päivänä 8.10. vuosittain toimintaa Omenamäen palvelutalossa esim. kahvitarjoilua kantelemusiikin säestyksellä sekä yhteistä ulkoilua asukkaiden kanssa. 

Kuvassa Hyvän Päivän tapahtuma v. 2019 Porvoon urheilukentällä.
Kynttilöiden sytyttäminen sankarihaudoille

Sytytämme jouluaattona sankarihaudoille kynttilät yhteistyössä toisten porvoolaisten lionsklubien kanssa.


Kahvitukset

Teemme yhteistyötä Porvoon musiikkiopiston kanssa hoitamalla kahvitukset musiikkiopiston konserteissa, muun muassa isänpäivän konsertissa ja Joulumantelissa.

Kuvassa kahvitus vuodelta 2019.
Taidetehtaan joulumarkkinat


Osallistumme vuosittain Taidetehtaan joulumarkkinoille. Myymme jouluisia leivonnaisia. Tuotot käytetään porvoolaisten lapsiperheiden tukemiseen sekä nuorisotyöhön stipendeinä ja lahjakortteina. 
Hyvää tekemällä hyvää mieltä myös itselle

Osallistumme yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa esim. Kävele naiselle ammatti -tapahtumaan ja diabeteskävelyihin. Olemme myös aktiivisia ploggaajia ja järjestämme rentouttavia hyvinvointituokioita esim. shindon ja ulkoilun merkeissä. Kuvassa klubilaisia  joulumarkkinoiden talkoissa 2019 ja laskiaistiistaina 2021 kokeilemassa villasukkajuoksua.


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi N-piiri seuraa meitä facebookissa
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin