Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Borgoensis

Joulutori 2017

Aarne Ritarisäätiön apurahat


DEFIBRAATORIEN HANKINTAAN SAATAVISSA ars säätiön apurahaa.

Sydäniskurin hankintaan voi hakea ARS-apurahaa

LC Littoinen teki reilu vuosi sitten Suomen Lions-liitolle aloitteen hankkeesta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden eli defibrillaattoreiden määrän lisääminen Suomessa.

 

Vuosikokous hyväksyi ponnen, ja nyt jokainen klubi voi hankkia edulliseen yhteishankintahintaan sydäniskurin omalle toiminta-alueelleen, hyväksi näkemäänsä kohteeseen. Sydäniskureita on hankittukin jo yli sata kappaletta. Kampanjan tavoitteena on saada Suomeen noin tuhat uutta sydäniskuria.

 

Arne Ritari -säätiö on myöntänyt apurahoja myös sydäniskureiden hankintaan.

− Tarvikehankinnoissa kuitenkin pitää huomioida se, että myönnettävä apuraha on enintään 40 prosenttia ja pienin myönnettävä apuraha on 500 euroa. Edellä olevista määräyksistä johtuen hankinnan arvon pitää olla vähintään 1 250 euroa, joten klubin tulee hankkia nyt tarjouksessa olevia iskureita vähintään 2 kappaletta, Arne Ritari -säätiön asiamies Timo Haasto kertoo.

 

Haasto muistuttaa, että aktiviteetti voi myös olla useamman klubin yhteishankinta. Apuraha pitää hakea ennen laitteiden hankintaa.

 

Yleisiä periaatteita ARS-apurahoista

Myönnettäviin apurahoihin Arne Ritari-säätiö saa varat klubien maksamista adressi- ja Lions-ritarilahjoituksista. Nämä lahjoitukset säätiö käyttää myöntämällä klubeille apurahoja klubin tai klubien yhteisiin ei tuloa tuottaviin palveluaktiviteetteihin.

 

Yleensä apuraha myönnetään, kun klubi hallinnoi aktiviteettia, hankkii tarvikkeet ja lahjoittaa valmiin aktiviteetin saajalleen. Apuraha tulee hakea ennen aktiviteetin aloittamista.

Säätiöllä on kaksi apurahaluokkaa. Myönnettävän apurahan suuruus määräytyy klubilaisten tekemän palvelutyön mukaan.

 

* Hankkeissa, joissa klubi hankki ja maksaa tarvikkeet sekä suorittaa aktiviteetin suorittamisessa palvelutyötä, apuraha voi olla 50 prosenttia hankkeen kustannusarviosta, mutta suurimmillaan 10 000 euroa.

 

* Hankeissa, joissa klubi hankkii tarvikkeet, maksaa ne ja luovuttaa ne, apuraha voi olla 40 prosenttia, mutta suurimmallaan 6 000 euroa.

 

Molemmissa apurahaluokissa pienin myönnettävä apuraha on määrältään 500 euroa. Pienempiä apurahoja ei myönnetä.

 

Apurahoihin sisältyy myös mahdollisuus käyttää vierastyövoimaa erikoistöihin, kuten sähkö- ja putkitöihin, kaivinkoneeseen, kuljetuksiin jne. Avustettava erikoistyö voi olla enintään 40 prosenttia myönnettävän apurahan määrästä.

 

Lisätietoja apurahoista sekä apurahahakemus löytyy säätiön nettisivuilta Voit myös kysyä lisätietoja piirisi AR-toimikunnan puheenjohtajalta tai Arne Ritari -säätiön asiamies Timo Haastolta,  target="_self"> , 0500 606 321.Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin