Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Borgoensis

Joulutori 2017

KLUBIOPAS 2020


Klubiopas 2020             Lions Club                 Porvoo/Borgoensis

 

Klubiopas on tarkoitettu tiedoksi klubin jäsenille, uusille ja vanhoille. Erityisesti opas on tarpeen klubin uusien jäsenien kummeille, tueksi uuden jäsenen toivottamiseksi tervetulleeksi klubiimme.

 

Klubimme historia

Klubimme historia on selostettu klubin 50-vuotishistoriikissa.

 

Klubin toiminnan peruspilarit

·          Me palvelemme: Autamme avun tarpeessa olevia perheitä, lapsia, vammaisia ja muita avun tarpeessa olevia

·          Toiminnan avulla jäsenet voivat kehittyä ihmisinä, oppia tiedostamaan avun tarpeita ja auttamaan

·          Viihdymme yhdessä. Yritämme pitää kokoukset leppoisina. Järjestämme jäsenille viihdyttävää ja kiinnostavaa lisäohjelmaa.

Klubin toiminnassa on kaksi tärkeää toimintaa; klubikokoukset ja klubin aktiviteetit. Klubikokoukset järjestetään kaudella syyskuusta toukokuuhun kuukauden kolmantena maanantaina. Tärkeimmät aktiviteetit ovat tällä hetkellä joulu- ja jokimarkkinat sekä klubin julkaisema Porvoo-kalenteri.

 

Klubimme johto

Klubin toimintaa johtaa hallitus, johon kuuluvat presidentti, past-presidentti ja varapresidentit, sihteeri, varainhoitaja ja klubimestari sekä aktiviteettitoimikunnan ja jäsentoimikunnan puheenjohtajat. Hallitus kokoontuu ennen klubikokousta. Hallitus valitaan vuodeksi ja Presidentti toimii hallituksen ja klubikokouksien puhejohtajana. Kaikki klubin jäsenet saavat halutessaan osallistua hallituksen kokouksiin. Hallitus tekee päätökset pienistä avustuksista.

 

Klubikokous kerran kuukaudessa

Klubikokous on klubin korkein päättävä elin, ja kaikkien jäsenten toivotaan osallistuvan klubikokouksiin. Klubikokous aloitetaan yhteisellä ja vapaaehtoisella ruokailulla. Klubikokoukselle esitetään hallituksen päätöksiä ja esille tulleet tärkeät asiat, ja klubikokous keskustelee asioista ja hyväksyy päätöksiä. Klubikokouksen yhteyteen yritetään järjestää muuta ohjelmaa kuten esitelmiä ja yritysvierailuja.

 

Vuosikokous ja vaalikokous

Vuosikokous ja vaalikokous ovat sääntöjen mukaisia kokouksia. Vuosikokous tapahtuu lokakuussa, jolloin hyväksytään vuosikertomus, tilinpäätös ja myönnetään väistyvän hallituksen vastuuvapaus. Vaalikokous pidetään huhtikuussa. Tällöin valitaan uusi hallitus ja toimikuntien vetäjät.

 

 

Klubin varojen hoito

Klubin varoja hoitaa varainhoitaja. Klubilla on kaksi tiliä; hallinnollinen tili ja aktiviteettitili. Hallinnollisella tilillä hoidetaan klubin toimintakuluja kuten jäsenmaksut ja tilavuokrat ja osallistuminen klubin ulkopuolisiin kokouksiin. Kaikki aktiviteeteista saadut tuotot kerätään aktiviteettitillille. Tältä tililtä maksetaan kaikki klubin päättämät avustukset. Aktiviteettitililtä ei missään tapauksessa saa maksaa hallinnollisia kuluja.

 

Lady-toiminta

Klubin jäsenten puolisot voivat osallistua vapaaehtoiseen ns. Lady-toimintaan. Viime vuosina Ladyt ovat mm. osallistuneet makkaramyyntiin järjestämillämme markkinoilla. Lady-toiminnan tuotot maksetaan aktiviteettitilille, mutta varainhoitaja pitää erikseen kirjaa ladyjen osuudesta tilillä, ja ladyt voivat itse päättää niiden käytöstä.

 

Klubimme vuosijuhla

Klubimme vuosijuhla pidetään yleensä helmi/maaliskuussa porvoolaisessa ravintolassa. Siellä pidetään puheita ja jaetaan mahdollisia palkitsemisia.

 

Klubimme toimintakomiteat

Klubimme toimintakomiteat ovat:

·        Aktiviteettitoimikunta joka vastaa aktiviteettien järjestelyistä

·        Ohjelmatoimikunta joka järjestää vuosijuhlan, klubikokousten ohjelmat sekä muut kauden aikaiset ohjelmat

·                Jäsentoimikunta, joka koordinoi jäsenhankintaa johon kaikki jäsenet osallistuvat

·        Nuorisovaihto + Kansainväliset suhteet

 

Klubin osallistumiset Porvoossa

Klubimme osallistuu itsenäisyyspäivänä marssiin torilta hautausmaalle muiden Porvoon yhdistysten kanssa. Klubilippumme on mukana kantajalla. Kokoontuminen noin kl 12 torilla.

Klubimme osallistuu sankarihautojen kynttilöiden sytytykseen jouluaattona. Porvoon Lions klubit vuorottelevat kynttilöiden hankinnassa. Käydään myös klubin kuolleiden veljien haudoilla osoittamaan kunniamme klubimme kuolleille leijonille.

 

Muu toiminta

Klubimme lahjoittaa useita lahjakortteja vähävaraisille porvoolaisille. Kaupunki hoitaa jakelun. Klubimme jakaa Porvoon kouluille stipendejä.

 

 

 

Nerovisa

Klubikokous päättyy Nerovisalla. Edellisen Nerovisan voittaja laatii noin 10 kysymystä noin kolmella vastausvaihtoehdolla. Eniten pisteitä saanut jäsen voittaa viinipullon, jonka kisan järjestäjä kustantaa. Nerovisamaksu on 2 €. Tuotto menee hallinnolliselle tilille.

 

Klubimme viestintä

Klubi ylläpitää nettisivuja osoitteella ja Facebook-sivuja. Suurin osa viestinnästä hoidetaan sähköpostilla.

 

Klubimme ystävyysklubit

Olemme tehneet kaksi sopimusta ystävyydestä muun klubin kanssa. Lions Club Västerhaninge, Ruotsi ja Lions Club Königsbrueck Saksa. Olemme tavanneet toisiamme kun klubimme täytti 50 vuotta 2016. Yhteys Königsbrueckiin on ollut tiivis. Moni jäsen on käynyt Saksassa.

 

Suomen kansallinen Lions toiminta

Suomen Lions-liitto ry on Suomen leijonien kattojärjestö. Sen tunnus on MD 107 (Multiple district). Toiminta on jaettu 14 piiriin, joista kuulumme N-piiriin. Piiri on taas jaettu 5 alueeseen ja kahdeksaantoista lohkoon. Klubimme kuuluu piirin viidennen alueen toiseen lohkoon. Piiri, alue ja lohko järjestävät kokouksia joihin klubit lähettävät osallistujia.

 

Jäsentyyppejä

On olemassa viisi jäsentyyppiä, tavallinen klubijäsen, siirtojäsen (tullut Lionina muulta klubilta), erityisjäsen (pitkään mukana ollut Lion joka on vapautettu aktiviteeteistä ja maksaa vain kotimaisen jäsenmaksun), ulkojäsen (estynyt osallistumisesta toimintaan, maksaa jäsenmaksut) sekä kunniajäsen (monivuotinen jäsen jota kutsutaan kunniajäseneksi, klubi maksaa jäsenmaksut).

 

Klubi tyypit

On olemassa miesklubeja , naisklubeja sekä yhtenäisklubeja, joissa on miehiä ja naisia. Klubimme on sääntöjen mukaan yhtenäisklubi mutta meillä ei ole vielä naisjäseniä. Lisäksi on nuorisolle tarkoitettuja Leo-klubeja.

 

Jäsenmaksut

Jäsenmaksut koostuvat kansainvälisestä ja kotimaisesta maksusta. Vuosikokous päättää jäsenmaksun suuruudesta.

 

Muu Lions toiminta

Lions Quest on Lions ohjelma jossa koulutetaan paikkakunnan opettajia opettamaan nuorille hyviä elämäntapoja ja raittiutta ym. Klubi voi kustantaa kurssin.

Sri Lanka toiminta hoidetaan Lions-liitto kautta. Lions klubit ja Suomen valtio ovat mm. tukeneet silmäsairaalan rakentamista Sri Lankassa. Klubillamme on myös oma kummityttö Sri Lankassa. Hänen koulunkäyntiänsä tuetaan rahallisesti. Ilman tukea koulunkäynti olisi mahdotonta.

 

Palkitsemiset

Hyvästä toiminnasta jäseniä voi palkita eri tavoin. Klubin presidentti voi myöntää erilaisia ”prenikoita”. Lisäksi jäseniä voi palkita Melvin Jones-jäsenyydellä tai Arne Ritari Säätiön Ritari-arvolla. Melvin Jones oli Lions järjestön käynnistäjä. Melvin Jones jäsenyys anotaan LCIF:ltä, ja se maksaa 1000 US dollaria joita LCIF käyttää kansainväliseen Lions-toimintaan. ARS-ritarin arvo anotaan Aarne Ritari säätiöltä ja se maksaa 850 euroa. Rahat käytetään kansallisten projektien tukemiseen. Edellinen ja istuva presidentit sekä varapresidentit (2) päättävät palkitsemisista. Koska rahat käytetään Lions-toiminnan tukemiseen palkitsemiset maksetaan aktiviteettitililtä.

 

Lionsjärjestön kansainvälinen johto

Lions Club International:ia johtaa kansainvälinen presidentti IP. Hänet ja kaksi varapresidenttiä valitaan kansainvälisessä vuosikokouksessa (International Conventionissa jossain päin maailmaa). Maailmassa on noin 205 leijonamaata.

 

LCIF  Lions Clubs International Foundation

LCIF-säätiö tukee varoilla kansainvälisiä suurprojekteja kuten esim. sokeuden esto. Katso lisää netistä. LCIF on käynnistänyt Lions kampanjan Campaign 100 johon anotaan rahaa säätiölle klubeilta.

 

Linkit lisätiedon saamiseksi

 

Lisätietoja löytyy mm. klubin web-masterin ylläpitämistä kotisivuistamme osoitteella ja sekä N-piirin sivuista osoitteella sekä Suomen Lions liiton sivuilta osoitteella

 

 

 

We serve, Me palvelemme , Vi hjälperSuomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin