Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Borgoensis

Joulutori 2017

Sydäniskureita PorvooseenPorvoossa 27.5.2020                                                                                                        LEHDISTÖTIEDOTE

 

 

 

Leijonat lahjoittivat kolme sydäniskuria Porvooseen

 

Neljä porvoolaista Lions-klubia on lahjoittanut kolme sydäniskuria kaappeineen Porvooseen. Iskurit on sijoitettu Porvoon tuomiokirkkoon, Kokonhalliin ja Gammelbackan ostoskeskukseen K-market Gammelbackaan.

Lahjoitukseen ovat osallistuneet LC Porvoo-Borgå, LC Porvoo Borgoensis, LC Porvoo mlk /Borgå lk ja LC Porvoo Blanka. Iskurihankintaa on avustanut taloudellisesti myös Lions-liittoa lähellä oleva Arne Ritari Säätiö.

-          ­­Lions-liitto päätti 2018 kampanjasta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden määrän lisääminen Suomessa. Selvitimme Porvoon tilanteen ja valitsimme kohteet, joissa liikkuu arjessa ja tapahtumissa huomattava määrä porvoolaisia, LC Porvoo-Borgån presidentti Samu Karvala kertoo.

Iskurihankinta ja -lahjoitus päätettiin toteuttaa syksyllä 2019 neljän porvoolaisklubin yhteistyönä. Koronaviruspandemian vuoksi lahjoituksen julkistaminen pitkittyi hiukan suunnitellusta, mutta laitteet ovat nyt kohteissaan ja käyttövalmiina.  

Sydäniskuri eli defibrillaattori on laite, jolla voi pelastaa ihmishenkiä. Iskurin avulla sydänpysähdyspotilaan elvytys voidaan aloittaa turvallisesti ja tehokkaasti ennen kuin hoitoalan ammattilaiset ehtivät paikalle.

Porvoolaiset Lions-klubit kuuluvat maailmanlaajuiseen hyväntekeväisyysjärjestöön. Klubit keräävät varoja omilla aktiviteeteillaan ja päättävät lahjoituskohteistaan itsenäisesti.

Lisätietoja / Tilläggsinformation också på svenska: Samu Karvala, 050 3307166,

 

Oheinen kuva vapaasti käytettäväksi kuvaaja Outi Paappanen mainiten.

Kuvateksti: 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvateksti LC 2:  Porvoolaiset Lions-klubit lahjoittivat sydäniskurin Gammelbackan ostoskeskukseen. Kuvassa vasemmalta lukien Samu Karvala LC Porvoo-Borgåsta, Leo Ahonen LC Porvoo mlk:sta, Leena Kuismanen LC Porvoo Blankasta, Jari Salonen ja Ulf Nummelin sekä K-market Gammelbackan kauppias Mathias Matsinen.

Kuvateksti LC 5:  Iskurikaappi löytyy K-Market Gammelbackan pullonpalautuksen ja pakettipalvelun välistä. Kuvassa vasemmalta lahjoittajaklubien edustajat  Samu Karvala LC Porvoo-Borgåsta,  Jari Salonen  LC Porvoo Borgoensisista, Leo Ahonen LC Porvoo mlk:sta, Ulf Nummelin LC Porvoo Borgoensisista ja Leena Kuismanen LC Porvoo Blankasta. 

 

TOINEN SYDÄNISKURI LUOVUTETTIIN KOKONHALLILLE 3.6.2020.

Iskurin vastaanotti Kokonhallilla Per Högström, kuvassa oikealla. Luovuttajat vasemmalta Ulf Nummelin LC Porvoo/Borgoensis, Leena Kuismanen LC Porvoo/Blanka,

Samu Karvala LC Porvoo/Borgå, Jari Salonen LC Porvoo Borgoensis.

 

 

 

 

 

KOLMAS SYDÄNISKURI LUOVUTETTIIN 

tUOMIOKIRKKOON.11.06.2020.

Iskurin vastaanottivat Tero Liljamo ja Rebecca Haaranen.

 

Sydäniskuri 3 sijoitettiin Tuomiokirkkoon. 

 

 

 

 

 

 

 

 Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin