Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Porvoo /

Borgoensis

Joulutori 2017

Projekti: Nuorten perheiden tukeminen

PALAUTETTA NUORTEN PERHEIDEN TUKEMISESTA.

 

Tänä vuonna 50 seteliä á 200 EUR on jaettu, muutamille perheille kaksi tai kolme kertaa. Rahat ovat jo loppuneet edellisistä lahjoituksista.

Nämä perheet ovat olleet syvästi kiitollisia, ja halusivat jakaa Lionseille kiitokset henkilökohtaisilla kirjeillä Eliisa Roineelle. Eliisa luki ne klubilaisille. Muutamat saadut palautteet olivat varta vasten henkilön allekirjoittamia. Monissa perheissä oli jatkuva väsymys tai uupumus rasittanut ja siksi setelin tuoma muutaman tunnin helpotus antoi voimia jatkaa eteenpäin. Taustalla on usein monta pientä lasta, terveydellisiä ongelmia, toimeentulovaikeuksia jne.

Kaikki halusivat osoittaa suuret kiitokset tähän, joillekin hyvin yllättävältä taholta tulleeseen apuun.

Edellisen kauden keräystuotto on luovutettu Porvoon neuvolavastaaville käytettäväksi nuorten perheiden tukemiseen syrjäytymisen estämiseksi lasten tulevassa elämässä.

Nyt luovutettu summa on kerätty viime kaudella yleisön lahjoituksilla joista lahjoittajat saivat muistoksi senäkalenterin.

Idea on siis että varat käytetään nuorten perheiden tukemiseen, koska uskomme että varhainen tuki ennaltaehkäisee nuoren syrjäytymistä myöhemmin elämässä.

Porvoon kaupungin neuvolat valitsevat perheet ja luovuttavat heille palvelusetelin.

Tilaisuus on hienosti ja kiitettävällä tavalla esillä Uusimaassa ja Itäväylässä.

 

 

Vuoden 2017 seinäkalenterien myynti eli keräys nuorten perheiden tukemiseksi on alkanut.

Mukaan pääsee 10 eurolla ja muistoksi saa komean kalenterin Porvoon alueen kuvineen.

 

Viime vuoden keräyksen tuotosta  - 10 000 euroa – lahjoitimme 5000 e. Porvoon kaupungin hallinnoimaan rahastoon käytettäväksi vanhemmuuden tukemiseen. Lahjoitusvara on päätetty kohdentaa lapsiperheiden tilapäiseen kriisiapu-luonteiseen kotipalveluun. Toiset 5000 e. luovutetaan parhaillaan käynnissä olevien keskustelujen perusteella tämän vuoden puolella.

Palvelun sisältö

Palvelu myönnetään omasta neuvolasta. Terveydenhoitaja tai neuvolan perhetyöntekijä määrittää avun tarpeellisuuden. Palvelusetelin saatuaan perhe tilaa itse kotipalvelun valitsemaltaan palveluntuottajalta, hyväksyttyjen palvelutuottajien rekisteristä. Lahjoitusmäärärahan puitteissa myönnettävä palvelu on perheille maksutonta eli palvelusetelin arvo kattaa palvelun hinnan, enintään palvelusetelin arvo on 200€.

 

– Voimme näin tarjota muutamia tunteja apua perheen kotiin tilanteessa, jossa tarvitaan tilapäisesti kodinhoidollista, lapsenhoidollista ja kasvatuksellista apua kriisitilanteen tai sairauden vuoksi, osastonhoitaja Eliisa Roine toteaa. Aiemmin apua saaneet ovat olleet todella kiitollisia ja lähettävät suuret kiitokset lahjoittajille.

 

Kiitos kaikille osallistujille!

 Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin