Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-M

LC Rauma /

Reimari

Leo Club Rauma

Suomen Leot,  Aktiviteettina oma nuorisojärjestö

M-piirissä toimii tällä hetkellä yksi Leo klubi, Leo Club Rauma, joka on LC Rauma Reimarin aktiviteetti. Tämän klubin olin perustamassa yhdessä klubiin kuuluvien nuorten, Leo piirin aktiivien, liiton leoneuvojan ja kummiklubina toimivien aktiivien kanssa loppuvuodesta 2017. Piirissä on aikasemminkin ollut Leotoimintaa mm. LC Rauma Reimarin aktiviteettina, mutta näiden aikaisempien Leo Klubien toiminta on syystä tai toisesta loppunut.

 

Olen nyt saanut klubimme leotoimikunnan puheenjohtajana ja piirin Leo-toiminnasta vastaavana seurata toimintaa tämän reilun vuoden ja olen todella ilahtunut sen aktiivisuudesta ja yhteistoiminnasta sekä klubin sisällä, että toisten klubien kesken. Toiminnan keskipisteessä on Leo Club Raumalla ollut hyvän mielen tuottaminen sekä läheisille että vähäosaisille, lähinnä osallistumalla aktiivisesti tekemiseen, ei niinkään ra-hallisesti

.

Leot ovat Raumalla toimineet useamman Lions Clubin apukäsinä erilaisissa tapahtumissa. Meille Reimarilaisille ovat nuoret kädet olleet avuksi Rauman Silakkamarkkinoiden järjestelyissä muun muassa rakentamalla aluetta, toimimalla järjstyksen valvojina ja siivoajina sekä järjestämällä viihdykettä alueella liikkuville nuorille. Tämän lisäksi Leot ovat avustaneet ainakin LC Rauma Fänikkiä, ja Rauma Kanali Helmeä heidän aktiviteeteissaan ja piiriä piirin nuorisovaihtoleirin paikallisina nuorina. Kaikkeen tähän Leot ovat olleet innolla osallistumassa omien aktiviteettiensa ohella.

 

Leo Club Rauman ensimmäinen vuosi huipentui charter-juhlaan, jota juhlittiin joulun alla pikkujoulutunnelmissa. Kaikki Suomen Leot oli kutsuttu ja osallitujia olikin mukavasti saapunut Raumalle ympäri Suomea. Tilaisuus oli Leomaisen rento, mutta kaikesta toiminnasta huokui yhdessä tekemisen ja yhteenkuuluvuuden tunne. Yhdessä Leot muun muassa leipoivat piparkakkuja Lapin vanhainkotiin toimitettavaksi ja opettelivat nypläämistä Raumalaisten Leijonien opastuksella. Juhlissa läsnä olivat myös piirikuvernööri Vesa Kynnysmaa ja liiton Leotoiminnan puheenjohtaja Kari Eväsoja.

 

Leo Club Rauman aktiivisuudesta kertonee jotain sekin, että klubin ensimmäinen presidentti on hakemassa Suomen Leojen hallitukseen AMF-yhdistelmäpiirin piiripresidentiksi tulevalle kaudelle. Näitä aktiivisia Leijona-aatteesta innostuneita nuoria toivoisin piiristämme löytyvän lisää, sillä heistä kasvaa potentiaalisia uusia Leijonia toimintamme jatkajiksi. Mikäli aihe kiinnostaa ja alueeltanne löytyy potentiaalisia Leo-toiminnasta ki-innostuneita nuoria, tulen mielelläni kertomaan toiminnasta ja mahdollisuuksien mukaan otan Leoja mukaani.

Antti Valavuo 

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry M-piiri M-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin