Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-L

LC Rovaniemi /

Napapiiri

Yleistä Liontoiminnasta

Lions-toiminta voi antaa uusia ulottuvuuksia elämääsi!

 

Lionstoiminta tarjoaa mahdollisuuden palvella avun tarpeessa olevia ihmisiä. Samalla se antaa omaan elämään laatua. Vapaaehtoisena toimiessa ei auta vain muita vaan samalla saa myös omaan elämään uutta sisältöä. Arvostukset saattavat muuttua ja vapaa-ajan käyttämiselle tulee mielekäs vaihtoehto.

 

Vapaaehtoistyötä apua tarvitsevien hyväksi

 

Teemme vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksikin. Toimintaa on niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla

 

Lionsklubien tekemä palvelutyö on monipuolista "We Serve – Me palvelemme" on ollut järjestömme tunnuslause alusta alkaen. Eikä palvelutehtävämme ole suinkaan päättynyt, päinvastoin. Suomen lionsklubit eri puolilla maata tarjoavat sekä miehille että naisille monia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoistyössä. Klubin jäsenenä olet osa lionien kansainvälistä verkostoa. Lionstoiminta antaa sinulle aivan uusia näkökulmia omaan työhösi, vapaa-aikaasi ja lähimmäisiisi.

 

Me palvelemme kotiseutujamme

 

Lionsklubien tärkein palvelun kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset sekä lasten liikuntaharrastukset.

 

Lionsjärjestö ei korvaa yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät julkisin varoin hoitamatta. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

 

Palvelemisen lisäksi autamme taloudellisesti. Klubit keräävät varat avustuskohteisiinsa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia.

 

Paikallisen auttamisen ohella osallistumme myös kansallisiin ja kansainvälisiin katastrofikeräyksiin.

 

Lionsklubit toimivat oman paikkakuntansa hyväksi sekä osallistuvat kansainväliseen avustustyöhön. Kansainvälisellä tasolla järjestön tärkein palvelutehtävä on sokeiden ja näkövammaisten auttaminen.


Suomessa työskennellään muun muassa lasten, nuorten ja vanhusten tukemiseksi. Campaign SightFirst II on maailman 1,3 miljoonan lionin kampanja sokeutta ja huononäköisyyttä vastaan vuosina 2005 - 2008. Tavoitteenamme on pelastaa 61 miljoonan ihmisen näkökyky kampanjan
tuloksella, joka yltää yli 200 miljoonan US-dollarin.

 

Nuorille turvallinen tulevaisuus

 

Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

 

Lions Quest on turvallisuutta ja terveyttä edistävä toiminnallinen ohjelma. Lionit ovat kouluttaneet yli 13 000 suomalaista kasvattajaa käyttämään Lions Quest -kasvatusohjelmaa, jolla vahvistetaan lasten ja nuorten tunne-, vuorovaikutus-, yhteistyö- ja elämänhallintataitoja.


Vastuu on minun -palveluaktiviteetti on Quest -ohjelman osa, ja sillä pyritään ohjaamaan internetin turvalliseen käyttöön. Vastuu on minun on tarkoitettu peruskoulujen neljäs-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.


Lionsjärjestön nuorisovaihto on 16-21 -vuotiaiden nuorten usein kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin perheoleskelun ja kansainvälisten leirien muodossa.

 

Lionsjärjestö pähkinänkuoressa

 

Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan kansainvälinen järjestömme Lions Clubs International arvioitiin maailman arvostetuimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.


Lionsklubien historia alkaa vuodesta 1917. Lionsjärjestön perusti amerikkalainen liikemies Melvin Jones. Suomeen lionaatteen toi kanadansuomalainen . Ensimmäinen suomalainen lionsklubi LC Helsinki-Helsingfors perustettiin 14.8.1950.

 

Lionsklubeja toimii yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella. Suomessa on 950 lionsklubia, joihin kuuluu noin 26 500 jäsentä. Suomi kuuluu maailman aktiivisimpiin lionsmaihin ja Suomi on maailman 12. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa.


 

 

Lisätietoja: Suomen Lions-liitto ry:n verkkosivuilta

sekä Lapin ja Koillismaan L-piiriltä

 

 

 

<Syyskuu 2023>
MaTiKeToPeLaSu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

2.12.2023 10:00
Perinteiset Joulumyyjäiset
Lapin Urheiluopisto Santasport/Rovaniemi

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry L-piiri L-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin