Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LC Ruovesi

Kuva: Heikki Saarinen

Silmalasikeräys

SILMÄLASIT KIERRÄTYKSEEN, ANNA NÄKÖ LAPSILLE !

 

 

 

Silmälasit voivat tuoda leveän hymyn lapsen kasvoille. Hyvän näkökyvyn merkitys on kuitenkin suurempi kuin hetken onnentunne. Monet lapset eivät edes tiedä, mikä on normaali näkökyky ja siksi valitettavasti lasten heikko näkö jää usein huomaamatta. Kun lapsi saa silmälasit niin hän näkee selvästi, päänsärky kohtaukset helpottavat, hän pystyy paremmin oppimaan, osallistumaan lukuisiin erilaisiin harrastuksiin ja tilaisuuksiin.

 

Maailman laajuinen Lions-järjestö täyttää 100 vuotta 2017, siksi järjestö on antanut jäsenilleen Palveluhaasteen, joka on jaettu neljään eri alueeseen tapahtuvaan palveluvaikutukseen: Nälänhätään, Nuorisoon, Näönsuojeluun ja Ympäristöön. Tavoitteena on 100 miljoonalle ihmiselle leijonien tekemä palveluvaikutus.

 

Ruoveden Lions Club on toiminnassaan vaikuttanut kaiken aikaa nuorisoon ja ympäristöön. Siksi se päätti kuluvana toimikautenaan paneutua lisäksi näönsuojeluun, osallistumalla silmälasien kansainväliseen kierrätystoimintaan.

 

Maailman terveysjärjestö WHO arvio silmälasien tarpeessa olevien varattomien ihmisten määräksi 155 miljoonaa, siksi miljoonat ihmiset työntyvät yhä syvemmälle köyhyyteen, koska heillä ei ole varaa näköä korvaaviin silmälaseihin. Lasten näön heikkenemistapauksista on jopa 70 prosenttia hoidettavissa pelkillä silmälaseilla.

 

LC Ruoveden pääasiallinen kohde maa on Sri Lanka, koska siellä on Lions-liitolla ja klubillamme laajapohjaiset suhteet paikallisiin leijoniin. Siellä on myös useitten ruovesiläisten kummilapsia, joita on avustettu koulun käynnissä ym. Lisäksi klubimme on ollut mukana avustamassa Ratnapuran silmäklinikan rakentamisessa ja käynnistämisessä sekä klubimme edustaja on ollut kutsuvieraana sairaalan avajaistilaisuudessa.

 

Arvoisa yleisö mikäli teillä on tarpeettomia ehjiä käyttökelpoisia silmä- tai aurinkolaseja, niin voitte toimittaa ne ystävällisesti keräyslaatikoihin kirkonkylän silmälasiliikkeisiin: Instrumentarium ja Optikko Kuoppamäki tai Kodinkone Hannu Niemi.

 

Ensio Lehtinen                                                                                                                    tiedotussihteeri                                                                                                                                Lions Club RuovesiSuomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry E-piiri E-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin