Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Ajankohtaista

 

Uudistetun lippumme ensiesiintyminen 19.5.

Julkaistu 2.6.2019

   Me ennakkoon ilmoittautuneet kokoonnuimme sankarihautausmaan parkkipaikalle sovittuna aikana ja Pekka vähän myöhemmin yleisöksi pukeutuneena.

Esiinnyimme lippuinemme, muistellen Karin ohjeita, oikein kunniakkaasti. Sanoisin, että olimme jopa oikein komea näky. Jumalanpalvelus oli kaksikielinen, ensin ruotsalainen seurakunta, sitten suomalainen. Seppeleet laskettiin vanhan kaavan mukaan.


Lue lisää


LC Pornainen kymmenen vuotta

Julkaistu 2.6.2019

   LC Pornainen alkoi toteuttaa visiotaan omana klubina kymmenen vuotta sitten. Tämä oli Laukkosken seuratalolla 18.5. pidetyn juhlan ydin. Paikka on tuttu myös meille monen juhlan näyttämönä. 


Lue lisää


Kevään merkkinä linnunpönttötalkoot.

Julkaistu 17.4.2019

   Klubin varainhankinta-aktiviteetteina olivat kevätkaudella Auta Lasta-Auta Perhettä- keräys ja linnunpöntöt.

Helmikuun 9. päivänä klubilla oli vuorossa seitsemäs Auta Lasta- Auta Perhettä -keräys Nikkilän S-Marketissa seitsemän lionin voimin. Tavaraa kertyi neljä ostoskärryllistä, joiden arvo oli noin 700 euroa. Tavarat menivät jo seuraavalla viikolla Sipoon kunnan sosiaalipuolen kautta tarvitseville lapsiperheille.


Lue lisää


Helmikuussa klubitreffit ja esitelmä Napoleonista

Julkaistu 16.3.2019

   Saimme helmikuun kokoukseen neljä klubitreffi-vierasta LC Helsinki/Revonsalmesta presidentti Raino Heinosen johdolla, joka on myös Sri Lankan Lions-ystävien piirivastaava. Muut vieraat olivat Veijo Kekkonen, Erkki ”Eki” Kuronen ja Jorma Nisula, joka on N-piirin ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja. Raino Heinonen kertoi lisäksi karusellista, mihin Otfried Blümchenin usuttamana klubi lähti mukaan keväällä 2009. Se on kuudesta muusta Euroopan maasta olevan klubin vapaamuotoista ystävyystoimintaa, jota kutsutaan Karuselliksi. Klubien edustajat viettävät vuosittain viikonlopun isäntävuorossa olevan klubin kotikaupungissa ja lahjoittavat myös pienen summan isäntäklubin aktiviteetin tukemiseen.


Lue lisää


Klubin tammikuu 2019: 3000 € avustus II asteen koulutukseen

Julkaistu 22.2.2019

   Juhlavuoden yksi iso avustus päätettiin suunnata toisen asteen koulutukseen. Tähän olimme jo aiemmin päättäneet suunnata Punaisen sulan 1500 €. Päätimme käyttää klubin aktiviteettivaroja myös 1500 € eli avustussummaksi tuli yhteensä 3000 €. Anomusten pohjalta seitsemän Sipoon lukion ja kaksi Keudan opiskelijaa saa 200 euron tai 400 euron tuen.


Lue lisää


Tutustuminen Söderkullan kirkkoon 8.1.2019

Julkaistu 25.1.2019

   Aloitimme vuoden tutustumalla kirkkoon Söderkullassa tiistai-iltapäivänä 8.1. parin tunnin ajan. Vierailu oli odotettu ja suuri menestys myös osanottajien määrällä mitattuna, sillä noin 30 henkilöä oli mukana. Meidät toivotti tervetulleiksi nuorisotyön johtaja Kjell Lönnqvist todeten Suomen uusimman kirkon olleen kesästä lähtien sekä suomen- että ruotsinkielisten seurakuntalaisten erittäin vilkkaassa käytössä.


Lue lisää


Klubin varainhankinta-aktiviteetteja joulukuussa 2018

Julkaistu 16.12.2018

   ”Pienistä puroista se jokikin alkaa”, on tapana sanoa, kun aloitetaan vaatimattomasti, mutta lopulta idea kasvaa ja kasvaa! Toivottavasti näin käy klubimme varainhankinnan kohdalla tänäkin juhlavuonna, jotta lahjoitettavaa hyviin tarkoituksiin myös riittäisi. Vanhat, perinteiset tuotteemme, kuten saunavihdat ja kauralyhteet menevät useimmiten helposti kaupaksi. Linnunpönttöjen kohdalla joudumme keväällä tehostamaan markkinointia, koska ”miljoonapönttöohjelma” on loppunut ja se on myös osin kyllästänyt markkinat!


Lue lisää


Klubin joulukuun tapaaminen eli Pikkujoulu 7.12.2018

Julkaistu 11.12.2018

   Presidentti Ari aloitti virallisen osuuden kertomalla kauden olevan kohta puolivälissä. Monta aktiviteettia on jo takana mm joulukuun alun superviikko, jolloin oli seitsemässä päivässä kahdeksan eri tapahtumaa! Nautimme sitten glögit.

   Klubi onnitteli Petteri Yli-Ilkkaa klubin pöytästandaarilla nro 7 hänen täytettyään 50 vuotta 26.11.2018.

   Ainoan virallisen asian käsittelyssä oli paikalla 17 veljeä (ja 12 ladya).

   LC Hki/Pohjoinen on ehdottanut ylimääräisen liittokokouksen järjestämistä. Aiemmin jaetun materiaalin pohjalta käytiin suljettu lippuäänestys. 15 jäsentä kannatti ja 2 vastusti ylimääräistä liittokokousta. Presidentti lupasi lähettää vastauksen.


Lue lisää


Seppeleenlaskutilaisuus 6.12.2018

Julkaistu 11.12.2018

   Perinteiseen tapaan klubimme osallistui kaksikieliseen jumalanpalvelukseen Sipoon kirkossa klo 11.00. Tilaisuus alkoi lippujen sisääntulolla, jonka jälkeen ne asetettiin alttarin eteen telineisiin.

Kaksikielisen tilaisuuden aloitti pastori Aija Wist alkusiunauksella ja päivän psalmilla. Niitä seurasivat rippipuhe ja synnintunnustus. Tämän jälkeen seurasivat synninpäästö ja päivän evankeliumi ja puhe ruotsiksi. Uskontunnustuksessa kukin käytti äidinkieltään. Lopuksi olivat isä meidän-rukous ja siunaus.


Lue lisää


Sotaveteraanien joululounas 4.12.2018

Julkaistu 11.12.2018

   Sibbo Krigsveteraner rf:n järjestämälle joululounaalle Hilden Helmessä osallistui lähes täysi salillinen eli yhteensä 65 henkilöä. Klubi kustansi yhteensä 22 henkilöä, joista 9 oli sotaveteraaneja, 10 sotaveteraanin puolisoita tai leskiä ja saattajia oli 3. Klubin toimittaman kutsun perusteella paikalle tuli 5 sotaveteraania, jotka eivät kuulu yhdistykseen. Sipoon kunta lähettää laatimamme kutsun näille veteraaneille. Avustimme muutamia veteraaneja järjestämällä perinteiseen tapaan myös kuljetuksen. Tätä aktiviteettia on tarkoitus jatkaa niin kauan, kun veteraaneja lounaalle tulee!


Lue lisää


Häkämittareiden luovutus neuvoloille. 

Julkaistu 8.12.2018

 ”Sikiöt savuttomiksi” otsikoi Sipoon Sanomat juttunsa 27.11.2018 häkämittareiden luovutustilaisuudesta, jossa klubia edustivat presidentti Ari Juva ja Tom Sundbäck. Alkujaan klubimme jäsen Tarmo Ojala esitti tämän idean, joka jäi kuitenkin pariksi vuodeksi hautumaan.


Lue lisää


Klubin marraskuu: Alue-foorumi, Sipoon leijonat koolla, vierailu Aarbikeen ja esitelmä.

Julkaistu 24.11.2018

   Alue-foorumi oli jo 31.10. Porvoossa ja siellä pohdittiin klubihenkeä esitelmän jälkeen vielä pienissä työryhmissä. Osanottajamme pres. Ari ja siht. Kari saivat mukaansa hienoja ajatuksia ja tietoa N-piirin asioista.

   Perinteinen Sipoon kolmen klubin yhteistapaaminen toteutui 8.11. Juhlamenojen jurtassa lämminhenkisessä tunnelmassa. Saimme tietää, että LC Sibbo-Sipoon 50-vuotisjuhlat pidetään Hansaksella 5.12. LC Sipoonjokihan juhlii Söderkullan kartanolla 27.4.2019. Klubit jatkavat perinteisiä aktiviteettejään, kuten mm joulukuusien, hevosenlannan ja linnunpönttöjen myynti. Yhteisestä tapahtumastakin keskusteltiin ja apua toisille luvattiin.


Lue lisää


Klubin lokakuu: Vuosikokous, lippu uudistuu, vierailu ja esitelmä

Julkaistu 24.11.2018

   Presidentti toivotti 1. VPK Jenni Luomalan ja esitelmöitsijä Matti Purasjoen sekä ladyt oman väen ohella tervetulleiksi.

   Kari Melleriä muistettiin ikääntymisestä (75 v) pöytästandaarilla nro 5. Kaksi kovaa ”koota” Komi ja Kari tarjosivat ruokailun jälkeen kahvin ohessa synttärikakkua.

   Ruokailun jälkeen vuosikokous vietiin rutiinilla läpi, ja siirryttiin kuukausikokouksen pariin. Sen aikana ladyt ja 1. vpk Jenni Luomala keskustelivat syvällisesti lionismista!


Lue lisää


Klubin syyskuu: Onnitteluja, palkintoja ja esitelmä!

Julkaistu 12.10.2018

   Klubimme jäsenet ovat täyttäneet ”pyöreitä” vuosia kesän ja syksyn aikana. Kuukausikokouksessa muistelimme vielä näitä hetkiä lahjojen ja kakun kera.

   Perustajajäsenemme Tapani Alaterä oli täyttänyt 80 vuotta ja hän sai nyt jo kolmannen erilaisen klubin pöytästandaarin, nyt myös nro 3! Teuvo Pesonen on saman ikäinen ja klubissakin hän on ehtinyt olla 20 vuotta. Ikäpresidentillemme Raimo Komille tuli täyteen 27.9. jo 85 vuotta ja klubi kävi onnittelemassa häntä hänen kotonaan pöytästandaarilla nro 6.


Lue lisää


Klubimme kauden avaus Pilvijärvellä la 15.9.2018

Julkaistu 18.9.2018

   Kahdeksantoista henkilön (12 lionia, 5 ladya ja yksi tuleva lion) voimin avasimme juhlakautemme 2018-2019 Pilvijärvellä. Huolimatta ennusteista sää oli suosiollinen. Aamupäivällä samalla paikalla kisailivat polkujuoksijat Sibbo-Vargarnan hiihtojaoston järjestämässä tapahtumassa, joten nuotiogrillissä paloi jo tuli valmiina.


Lue lisää


103 kauralyhdettä valmistui 20.8.2018

Julkaistu 29.8.2018

   Kokoonnuimme jälleen Alaterän veljesten Tapanin ja Pekan kutsusta tekemään kauralyhteitä Talmaan. Sateenuhka ja jopa pieni pisarointi vauhditti töitä niin, ettei tällä kertaa ollut aikaa pitkiin keskusteluihin! Kahdeksan lionia oli paikalla erilaisin työvälinein varustautuneena. Juhan moottoroitu leikkuri oli yliveto nopeudessa ja hän tarvitsi kaksi lionia, Tom ja Markku, avuksi kuljetushommiin. Ari ja Kari olivat varustautuneet perinteisillä työkaluilla ja täydensivät leikkauskapasiteettiä. Tapani ja Torsti muodostivat lyhteet ja sitoivat ne. Pekka viimeisteli tyvipään ja piti lukumäärästä huolen.


Lue lisää


Sipoonkorven nimi ja Pöllö-logo näkyvät mukisarjassamme.

Julkaistu 16.8.2018

   Tämän kauden uutuutemme Muki-aktiviteetti eteni maanantaina 13.8. askeleen eteenpäin. Veli Torsti oli sopinut Viirilän kodalle tilaisuuden, jossa allekirjoitettiin sopimus Sipoonkorven nimen ja Pöllö-logon käytöstä muki- sarjassamme. Metsähallituksesta paikalla olivat asiakaspalvelupäällikkö Pekka Koponen ja puistonjohtaja Harri Karjalainen ja klubistamme lisäksi presidentti Ari ja sihteeri Kari. Paikalla oli myös Sipoon Myyrien (SiMy) puheenjohtaja Kari Mankinen, joten keskusteluissa sivuttiin myös tulevia reittisuunnitelmia ja tapahtumia, joista mielenkiintoinen on jokaisessa kansallispuistossa toteutettava polkujuoksu.


Lue lisää


Vihtojentekoa ennätysaikaisin

Julkaistu 8.7.2018

Kaikkiaan yhdeksän innokasta lionia osallistui 14.6. vihtojen tekoon Alaterien kartanolla. Moottorisahan käyttäjät olivat paikalla jo klo 9 varmistamassa työn aloituksen tuntia myöhemmin. Aluksi näytti siltä, ettei valmista tule, mutta se oli vain ”taktiikkaa”. Keräsimme vitsaksia kasoihin, joista sitten kerralla tehtiin useita valmiita vihtoja. Tällä kertaa emme enää keskustelleet sanoista vihta ja vasta, vaikka erilainen taustamme olisi antanut siihen ”eväitä”. Eväistä puheenollen, niitä ei tarvittu, sillä nokipannukahvit vaihtuivat nyt kaasuvetoisiksi erittäin lämpimän ja kuivan ilman vuoksi.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin