Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Kevään merkkinä linnunpönttötalkoot.

   Klubin varainhankinta-aktiviteetteina olivat kevätkaudella Auta Lasta-Auta Perhettä- keräys ja linnunpöntöt.

Helmikuun 9. päivänä klubilla oli vuorossa seitsemäs Auta Lasta- Auta Perhettä -keräys Nikkilän S-Marketissa seitsemän lionin voimin. Tavaraa kertyi neljä ostoskärryllistä, joiden arvo oli noin 700 euroa. Tavarat menivät jo seuraavalla viikolla Sipoon kunnan sosiaalipuolen kautta tarvitseville lapsiperheille.

   Klubin pitkäikäinen varainhankinta-aktiviteetti on linnunpönttöjen rakentaminen. Se alkoi historiikin mukaan kaudella 1974-75, jolloin niitä tehtiin räväkästi peräti 400 kpl! Muutama vuosi sitten tv:ssä lanseerattiin ”Miljoona pönttöä” -ohjelma, mikä antoi lisäpotkua myös meidän toimillemme. Sitä lisäsi myös lautalahjoitus, jonka pastpres Tom teki viime syksynä. Laudat on nyt ehditty sahata ja työstää valmiiksi osiksi. Lisättynä ruuvi- ja naulalahjoituksella sekä suuaukon metallilevyillä, olimmekin jo helmikuussa valmiita aloittamaan varsinaisen kokoonpanon Alaterän varastolla Talmassa. Näiden alustavien töiden jälkeen kokoontuikin 10 jäsenen porukka 15.2. kokoonpanotöihin ja niitä jatkettiin 19.2. ja vielä 25.2. Yhteensä pönttöjä valmistui 358 kpl, joita myytiin 9.3. Nikkilän ja Söderkullan S-Marketeissa ja jatkettiin vielä 30.3. Nikkilän K-Marketin edessä yhteensä 136 kpl. Varastossa on siten pönttöjä 222 kpl, joista osan myynti siirtynee ensi kaudelle.

   Linnunpönttöjen ohella myimme myös pieniä määriä ruokintatelineitä ja uutta tuotettamme, sipoolaisaiheisin kuvin varustettuja Mukeja. 

 

Kari Melleri; teksti ja kuvat

 


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin