Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubin marraskuu: Alue-foorumi, Sipoon leijonat koolla, vierailu Aarbikeen ja esitelmä.

   Alue-foorumi oli jo 31.10. Porvoossa ja siellä pohdittiin klubihenkeä esitelmän jälkeen vielä pienissä työryhmissä. Osanottajamme pres. Ari ja siht. Kari saivat mukaansa hienoja ajatuksia ja tietoa N-piirin asioista.

 

   Perinteinen Sipoon kolmen klubin yhteistapaaminen toteutui 8.11. Juhlamenojen jurtassa lämminhenkisessä tunnelmassa. Saimme tietää, että LC Sibbo-Sipoon 50-vuotisjuhlat pidetään Hansaksella 5.12. LC Sipoonjokihan juhlii Söderkullan kartanolla 27.4.2019. Klubit jatkavat perinteisiä aktiviteettejään, kuten mm joulukuusien, hevosenlannan ja linnunpönttöjen myynti. Yhteisestä tapahtumastakin keskusteltiin ja apua toisille luvattiin.

   

   Tutustuimme tukijäsenemme Jarkko Aarroksen Aarbike-yritykseen ennen kokouksemme alkua. Aarbike myy moottoripyöriä eniten Suomessa ja oli Sipoon vuoden yrittäjä 2016. Toiminta on vähitellen laajentunut ja työllistää nyt 4 henkilöä. Presidentti Ari Juva luovutti käynnistämme Jarkolle hienon mukin.

  

   Muki-aktiviteettimme on jo vauhdissa. Ensimmäinen erä mukeja on valmiina myyntiin. Lions Quest- koulutustarjous on annettu kouluille ja urheiluseuroille. II asteen opiskelijat voivat hakea avustusta välttämättömiin hankintoihin. Häkämittarit (2 kpl) on maksettu ja luovutetaan neuvoloille. Joulukuun alussa on klubillamme erilaisten tapahtumien ”suma”, joista kerrotaan myöhemmin.

   Illan esitelmän piti HY:n tutkijatohtori Jarmo Saarikivi aiheesta ”Kaupunkiluonnon monimuotoisuus”. Biologi, eläintieteeseen ja erityisesti matelijoihin erikoistunut Jarmo Saarikivi piti erittäin mielenkiintoisen ja havainnollisen esitelmän aiheestaan. Hän aloitti määrittelemällä käsitteitä. Lajintunnistus on tärkeä opettaa uusille opiskelijoille, koska he eivät esim. kerää enää kasveja kuten ennen tehtiin. Ensimmäisessä kuvassa oli Sipoon harvinaisin kasvi Imeläkurjenherne. Luonnon tasapainon yhteydessä tuli viittaus Aristoteleen (384-322 eaa.) kirjoituksiin. Suomalainen Tillander oli myös esillä. Haaksirikosta pelastuttuaan hän muutti nimensä ja liikkui vain maitse. Tillandz! Sotien pommitusten hävittämiin kaupunkikeskuksiin syntyi uusi ja monipuolinen kasvien kolonisaatio. Kaupunkiekologian historia on kasvitiedettä! Vuosi 2007 oli käännekohta, jolloin kaupunkien väkiluku meni maaseudun ohi. Väitöskirjassaan hän tutki golf-kenttien luontoa ja Talman kenttä oli yksi kohteista. Esitelmä herätti myös runsaasti kysymyksiä esim. lajien häviämisestä, allergioiden yleisyydestä ja päiväkodin pihan kuona-aineksesta, mikä vähensi sairastumista erittäin selvästi. Keskustelua käytiin vielä pois lähtiessä eteisessä, eikä meinannut loppua lainkaan. Jarmo Saarikivi asuu Harryn ja Kaarinan naapurina, itseasiassa Wahlströmien aiemmassa asunnossa vaimonsa ja kolmen poikansa kanssa.

 

Kari Melleri teksti ja kuvia, Matti J. Koski kuvia


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin