Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubin tammikuu 2019: 3000 € avustus II asteen koulutukseen

Lion Petteri Yli-Ilkka

   Juhlavuoden yksi iso avustus päätettiin suunnata toisen asteen koulutukseen. Tähän olimme jo aiemmin päättäneet suunnata Punaisen sulan 1500 €. Päätimme käyttää klubin aktiviteettivaroja myös 1500 € eli avustussummaksi tuli yhteensä 3000 €. Anomusten pohjalta seitsemän Sipoon lukion ja kaksi Keudan opiskelijaa saa 200 euron tai 400 euron tuen.

   Vierailijoiden puheenvuorot aloitti lohkon pj Marita Pietilä kysymällä mm. ”Onko meillä GAT-organisaatio nimetty”, johon pres. vastasi myöntävästi. Omasta taustastaan hän kertoi, että hän liittyi muiden naisten kanssa yhdessä lioniksi muutama vuosi sitten, kun se tuli mahdolliseksi. Nyt klubissa onkin oikeastaan ”akkavalta”.
   Lion Seppo Yrtti toi ”kotoaan” LC Pornaisen presidentin terveiset!   
   Rauli Olkanen kertoi tarkentavia tietoja tulevasta Pääsiäis-matkasta Narvaan ja toivotti klubimme jäsenet tervetulleiksi matkalle. Lisäksi hän mainitsi klubinsa 10-vuotisjuhlat 11.5.19.

 

Illan esitelmän piti lion Petteri Yli-Ilkka aiheenaan ”Lentopolttoaineet”.

   

   Muutamia muistiinmerkittyjä asioita tästä erittäin mielenkiintoisesta aiheesta, joka liittyy hänen jokapäiväiseen työhönsä myyntipäällikön ominaisuudessa.

   Lentopolttoaineiden myynti on kasvanut noin 10% Finnairin Aasian lentojen vuoksi. Nesteellä on kaikkiaan 5000 työntekijää ja v 2017 voitto oli noin 1 mrd. euroa.
Kokonaistuotannosta noin 5% on lentopolttoaineita, 36% dieseliä, 27% bensiiniä, lämmitysöljyä 1%. Neste Aviation on johtava toimija Vantaalla ja toimittaa noin 1 milj. litraa/päivä! Porvoosta lähtee päivittäin 17 isoa tankkiautoa. Kentällä toimii 10 erikoissuunniteltua, matalaa tankkiautoa, joilla ei voi ajaa muualla. Aamuin ja illoin on ruuhka-ajat 33 työntekijälle, jotka tankkaavat noin 140 tankkausta/pv. Myös Kuusamossa, Joensuussa ja Savonlinnassa on toimintaa. Keskustelussa tuli esiin vielä verotus eli esimerkiksi 95 okt bensiinin hinnasta 1,43 euroa/litra on veron osuus 0,95 euroa eli veroton hinta olisi 0,48 €/l. Valtiovalta on ottanut tämän tuotteen ”erikoiseen suojelukseensa” ja kerää polttoaineveroilla vuosittain rahaa yli 3 mrd. euroa hyviin tarkoituksiin!

 

Kari Melleri teksti, Matti J. Koski kuvia
Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin