Vantaa/Helsingen viisi jäsentä kokoontui 29.10.2020 Ravintola Kaaren keittiöön valmistamaan perinteiseen tapaan jouluglögiä. Glögin myynnillä saamme varoja nyt, kun emme voi järjestää konserttia tai muita yleisötilaisuuksia.
Marja-aronia, josta glögin valmistimme, on oikea supermarja, koska se sisältää lähes kaikkia vitamiineja. Siinä on myös enemmän antioksidantteja kuin missään muussa marjassa tai hedelmässä. Nämä ominaisuudet ovat hyviä mm. flunssan ehkäisyssä ja hoidossa.
Työ sujui vanhalla rutiinilla, koska olemme jo kahtena edellisenä syksynä tehneet glögiä. Valmistukseen kuului: itse poimimiemme marjojen murskaus, keitto, siivilöinti, kuumennus ja maustaminen. Glögi jaettiin puhtaisiin, kuumiin pulloihin. Etiketit liimasimme täytettyihin pulloihin ja sitten kaikki 80 pulloa olivatkin valmiina myyntiin.
Uusia
nimiehdotuksiakin glögille syntyi työn touhussa kuten esim. ”Koronajuoma”.
Päivän aikana saimme nauttia Eilan tarjoamasta monipuolisesta ja herkullisesta
lounaasta. Talkoissa mukana olivat Eila, Raija, Marja-Liisa, Eija-Riitta ja
Eija H.
Päivän ahkeroinnin tuloksena saimme paitsi tuoretta ja ravintorikasta glögiä, myös hyvää mieltä yhteisestä tekemisestä ja lopputuloksesta. Myyntityöhön osallistuvat kaikki klubin jäsenet. Kertyvillä varoilla voimme auttaa monia avun tarpeessa olevia.
Teksti: Eija Huilaja
Kuvat: Eija-Riitta Tamminen ja Raija Sarantila