Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Kausi 2007 - 2008

Tutustuimme kulttuuriin Tuusulan rantatiellä

Klubimme kevätretki suuntautui 7.6.2008 Tuusulaan. Yhden aurinkoisen lauantaipäivän aikana saimme aavistuksen siitä, miten paljon suomalaista kulttuuria on syntynyt Tuusulanjärven itäisellä rannalla. Opastuksen tuohon maailmaan antoi erinomainen oppaamme Tuula Hakkarainen.

Linkkejä kotisivuille:Lue lisää


Jaakon hölkkä

Klubin kokousohjelmassa mainitaan jotakin keväthölkästä, mutta kevään viimeinen kokous on vietetty niin usein veli Jaakko Haltian luona, että pitäisikö siirtyä käyttämään jo nimeä Jaakon hölkkä.


Lue lisää


Hallitus piti lentävän kokouksen

Klubimme hallituksen toukokuun kokous pidettiin ilmailullisessa ympäristössä vanhassa ja kunnianarvoisassa Douglas DC-3 -lentokoneessa Malmin lentoasemalla. Lentämään ei tällä kertaa lähdetty, mutta se ei johtunut veljien ylipainosta tai koneen toimimattomuudesta, vaan tällä kertaa otettiin vain tuntumaa vuonna 1942 rakennettun legendaariseen OH-LCH -lentokoneeseen.


Lue lisää


Veli Sulo on klubimme teräsmies

Ei liene kovin montaa klubia, johon kuuluisi sellaista teräsveljeä kuin on vuonna 1935 syntynyt klubimme jäsen Sulo Pirhonen.


Lue lisää


Digiprojekti toi hyvää julkisuutta leijonille

- Syksyllä 2007 ja alkutalvella 2008 toteutettu digiasennuspalvelumme on tuonut valtavasti myönteistä julkisuutta leijonille. Näin totesi N-piirin kuvernööri Markku Talvio Heltechin Sturenkadun yksikössä 13.3.2008 pidetyssä SPNAT-kokouksessa.


Lue lisää


Hiihto vaihtui juoksuun

Ja niin kävi vuonna 2008, että sukset jouduttiin jättämään kotiin ja hiihto vaihtui juoksuksi Seutulassa. Tämä oli toinen kerta LC Vantaankoski - Vandaforsenin Nappulakisojen historiassa kun näin kävi. Ja tämä oli sentään jo 42. kisa.


Lue lisää


Suukkoja Annelle

Anneako suukotettiin vai mitä se tarkoitti, kun veljet olivat polvillaan Annen edessä? Ei sentään, vaan tammikuun kuukausikokousta edelsi Hanna Myllymäen (SPR) antama tehokas sairauskohtauksen saaneen ensiapukoulutus.


Lue lisää


Sairauskohtauksen saaneelle oikea asento

Tilanne kadulta: joku ohikulkija vaipuu maahan sairauskohtauksen saaneena. Millaiseen asentoon hänet silloin asetetaan odottamaan ammattiauttajia? Jarkko Leino asettui potilaaksi ja Hanna Myllymäki näytti, miten toimitaan. Ohessa kuvasarja tästä. Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina. (Kuvattu LC Vantaankosken järjestämässä koulutustilaisuudessa tammikuussa 2008).


Lue lisää


Joulujuhla Marskin metsästysmajalla

LC Vantaankoski-Vandaforsen päätti kunnioittaa Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuotta pitämällä joulukuun kuukasikokouksen ja samalla joulujuhlan Suomen (Marskin Maja) 


Lue lisää


Itsenäisyyspäivää kunnioitettiin

Itsenäisyyspäivä alkoi lipunnostolla Martinlaakson ostoskeskuksella.  Leijonaluolalla vietetyn kahvi- ja musiikkihetken jälkeen siirryttiin Pyhän Laurin kirkolle. Siellä klubiveljemme, lääninrovasti Jaakko Simojoki saarnasi.


Lue lisää


Klubimme panosti viestintäkoulutukseen

Klubistamme oli kouluttaja paikalla, kun klubeille tarjottiin viestintäkoulutusta auditoriossa Käpylässä 1.12.2007. Yhteensä kahdeksantoista edustajaa eri klubeista vietti lauantain opiskellen verkkoviestintää.


Lue lisää


Leijonat jättivät Seutulan polttamatta

Ei jäänyt poltettua maata taakse, kun klubimme jäsenet poistuivat marraskuun kuukausikokouksesta. Toisaalta: ei ollut polttamisen yritystäkään, vaan päinvastoin: kokoonnuimme Seutulan kunnianarvoisalla VPK:n talolla.


Lue lisää


On aika hankkia joulukortit

Joulukorttien tilaus on jokavuotinen leijona -aktiviteetti.  Korttimyynnin tuotto käytetään kokonaisuudessaan leijonien toteuttamaan nuorisotyöhön, jolla on neljä päämuotoa: lasten ja nuorten tervettä kasvua tukeva Lions-Quest ohjelma, kansainvälinen nuorisovaihto, Leo-toiminta ja nuorison päihteiden ja huumeiden vastainen työ.

Tämän vuoden korttitaiteilijat ovat Osmo Omenamäki, Kimmo Pälikkö ja Päivi Mansikka-aho.


Lue lisää


Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus

LC-Vantaankosken hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus klubin vuosikokouksessa lokakuussa.


Lue lisää


Digikummitoiminnassa kirjastoviikko

Elokuun puolessa välissä vietettiin kansallista digiviikkoa, jolloin kansalaisia muistutettiin kaikkien eri tiedotusvälineitten kautta, että syyskuun ensimmäisenä yönä kello 04:00 analogiset televisiolähetykset päättyvät - tietyin poikkeuksin.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin