Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Astrid Nurmivaara on Årets Vandalax

Årets Vandalax -kunnianosoitus ojennettiin Astrid Nurmivaaralle Västersundomissa 6.11.2020. Tässä Astrid hänelle läheisten asioiden äärellä: kirkon ja vanhan kartanon pihamaalla.

Vantaan kaupungin Svenska kommittén on myöntänyt Astrid Nurmivaaralle ”Årets Vandalax” (vuoden vantaalainen) -kunnianosoituksen. Tämä tapahtui ruotsalaisuuden päivänä (Svenska dagen) 6.11.2020.

 

Kunnianosoitus annetaan henkilölle, joka on toiminut aktiivisesti Vantaalla asuvien ruotsinkielisten hyväksi. Palkinto on näyttävä, Vantaa-joesta nostettu kivi.

 

Samassa yhteydessä Nurmivaara sai myös Svenska kulturfondenin ”nyländska svenska dagen” -palkinnon. Svenska kulturfonden on suomalainen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea suomenruotsalaista kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä sekä suomenruotsalaista toimintaa Suomessa.

 

Astrid Nurmivaara on ollut kymmeniä vuosia aktiivinen monissa yhdistyksissä, seurakunnassa (Vanda svenska församling) ja kunnallispolitiikassa. Hän on kotiseutuopas, on toiminut aktiivisesti sotaveteraanien hyväksi, oli perustamassa Vantaan Folkhälsan-taloa Tikkurilaan… Luettelo on vaikuttava.

 

Eräs viime vuosien toimintaympäristö on ollut Kårböle ungdomsförening. Astridin suku kun on asunut Kaarelassa ainakin 1800-luvulta lähtien.

 

Tämän vuoden syyskuussa Astrid oli perustamassa Kivistöön -lionsklubia. Klubitoiminta onkin hänelle tuttua, sillä vuosien mittaan hän on osallistunut LC Vantaankoski-Vandaforsen -klubin Nappulakisoihin ja moniin muihin aktiviteetteihin puolisonsa Jukka Nurmivaaran rinnalla.

 

Molempia klubeja yhdistää kaksikielisyys, ja Vantaankosken klubi on Rubiinin kummiklubi.

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Stefan Åstrand ja Thorleif Johansson
Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin