Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Kausi taisi alkaa ennätyksellä

Quranin tekstien huippututkija Raija Sollamo kertoi kuukausikokouksessa tekstien löytymisestä ja niiden sisällöstä.

Käviköhän nyt siten, että klubimme teki torstaina 15.9.2022 osanottajaennätyksen. Ainakaan lähivuosilta ei löydy kokousta, jolloin paikalle olisi tullut 33 veljeä. Kun otetaan huomioon etuoikeutetut ja erityisjäsenyydet ja lasketaan vielä hallituksen kokousten ja muiden aktiivisuuksien korvaukset niin sata prosenttia jäi varmasti taakse…

 

Kokouksessa saatiin kuulla mielenkiintoinen esitelmä, jossa suomalainen teologian tohtori, eksegetiikan tutkija ja Suomen ensimmäinen teologisen alan naisprofessori Raija Sollamo kertoi Qumranin tekstien löytymisestä ja niiden merkityksestä maailmanperinnölle. Erämaan luolista löydetyt tekstit tunnetaan myös nimellä Kuolleenmeren kääröt.

 

Suomalainen Qumran-tutkimus on maailman huipputasoa, ja Raija Sollamo on kirjoittanut aiheesta useita teoksia mm. yhdessä dosentti Mika S. Pajusen kanssa.

 

Klubikokouksen monista päätöksistä tärkein lienee ollut, että Nappulakisat järjestetään 5.3.2023, ja toukokuussa ollaan halukkaita osallistumaan myös KYTKE-festareille. Osallistumistavasta päätetään sitten aikanaan.

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Jukka Nurmivaara


Seura-lehden numerossa 32/2022 oli tällainen lainaus 50 vuoden takaa.
Seura-lehden numerossa 32/2022 oli tällainen laina...
Veli Timo Mustosen luotsaaman veikkauksen voitti veli Kjell Palmroos (oik.)
Veli Timo Mustosen luotsaaman veikkauksen voitti v...

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin