Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Monenlaista helmikuun kuukausikokouksessa

Evl Antti Juntunen piti mielenkiintoisen esitelmän rauhanturvaoperaatiosta Georgiassa.

Kovin oli monenlaista ja mielenkiintoista ohjelmaa klubimme helmikuun kokouksessa. Leijonanosan ajasta vei luonnollisesti 5.3.2023 pidettävien järjestelyt. Ne kävi lävitse urheilu- ja nappulakisakomitean puheenjohtaja Pekka Markkula.

 

Lumen tuloon ei taideta enää kovinkaan uskoa, joten juoksu taitaa olla kisojen laji. Jännitystä kisoihin tuovat myös meneillään olevat lakot. Esite meni hyvissä ajoin painoon, mutta painotuotteen saattaminen Tapio Pousin jakelupisteeseen: aika näyttää.

 

Tietovisassa eli veikkauksessa taidettiin tehdä pitkään aikaan ennätys. Veli Jarkko Leino vastasi kaikkiin kahteenkymmeneen (!) kysymykseen oikein.

 

Kokoukseen oli tulostettu myös Ukrainasta saatu, Vantaankosken klubille osoitettu kunniakirja kiitokseksi osallistumisesta kampanjaan . Tavoite eli 100 generaattoria jouluksi perille ja se toteutui 121-prosenttisesti. Meidän klubistamme veljet Markku Lehtikuusi, Matti Sollamo, Kaj Vuorinen sekä Tero Haikonen tarttuivat haasteeseen, josta heille lämpimät kiitokset!

 

Klubimme sai myös yllätyslahjoituksen. Vuonna 2011 lopetettu Lions Club Helsingin Lento – Helsinge Flyg lahjoitti klubillemme postuumisti erilaisia Lions-tarvikkeita: viisi toppaliiviä, Lions-pinssejä, arvokkaan hopealusikan jne. Lahjoittajaklubi on meille tuttu, sillä sieltä klubiimme siirtyi veli Veikko Liinakoski vuonna 2004, ja hän on edelleen hyvin aktiivinen toimija klubissamme. Lahjoituksen toteuttivat Antti ja Kirsti Ahtola.

 

Illan päätti everstiluutnantti Antti Juntusen mielenkiintoinen esitelmä Venäjän ja Georgian rauhanturvaoperaatiosta. Evl Juntunen on toiminut siellä siviilikriisinhallintatehtävissä EU:n Finnish Monitoring Teamissä (EUMM).

 

Siviilikriisinhallintaoperaatiot toimivat kriisialueilla ja sellaisilla alueilla, joilla yhteiskunnan keskeisimmät toiminnot kaipaavat ulkopuolista vahvistusta.

 

Suomen kannalta keskeisin siviilikriisinhallinnan toimija on Euroopan unioni. Lisäksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) kenttämissioissa toimii suomalaisia asiantuntijoita.

 

Suomen osallistujamäärä siviilikriisinhallintaoperaatioihin on väkilukuun nähden EU-maista kaikkein suurin.

 

Paljon oli siis erilaista helmikuun kuukausikokouksessa. Eikä ravitsemuspuolikaan huonolle jäänyt: olihan illan ruokana vanha, kunnon läskisoosi ja perunamuusi!

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Jukka Nurmivaara
Ukrainaan toimitetuista generaattoreista saatu kunniakirja, vastaanottajina Matti Sollamo (vas.), Markku Lehtikuusi ja Kaj Vuorinen. Kuvasta puuttuu myös hankkeessa mukana ollut Tero Haikonen.
Ukrainaan toimitetuista generaattoreista saatu kun...
Kunniakirja lähikuvassa.
Kunniakirja lähikuvassa.
Ennätys taisi tulla, kun Timo Mustosen (oik.) pitämään tietovisaan Jarkko Leino antoi täydelliset vastaukset.
Ennätys taisi tulla, kun Timo Mustosen (oik.) pitä...

Lions Club Helsingin Lento - Helsinge Flygin antaa tarvikelahjoitus klubillemme.
Lions Club Helsingin Lento - Helsinge Flygin antaa...

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin