Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Vieraslajit puhuttivat MarjaVerkossa

Koronatilanteesta johtuen Vieraslaji-ilta toteutettiin kokonaan verkossa. Asukastila Rubiinissa olivat vain asiantuntija Pekka Markkula ja moderaattorina toiminut Eena Kero MarjaVerkosta.

Tiistaina 9.3.2021 verkostoillan aiheena olivat vieraslajit. Illan asiantuntijana oli klubiamme muulloinkin osaamisellaan valistanut Pekka Markkula.

 

Puheenvuorossa kuulimme lupiineista, jättiputkista, kurtturuusuista ja muutamista muista vieraslajeiksi nimetyistä kasveista. Jonkun siemenet pompahtelevat kymmeniä metrejä ympäristöön, toisen ei ollenkaan. Joku sitoo typpeä ilmasta maahan ja toisen marjoista voidaan tehdä C-vitamiinia tihkuvaa marmeladia.

 

Illan vilkkaimman keskustelun purskautti espanjansiruetana, jota todettiin olevan Kivistössä runsaasti, erityisesti Maitorpin alueella ja myös Koivupäässä on havaintoja.

 

Keskustelun mittaan tiivistyi ajatus etananhävitystalkoista. Elina Olki MarjaVerkosta kertoi, että Vantaan kaupungin kanssa on käyty keskusteluja torjuntavälineistön saamiseksi talkoiden käyttöön.

 

Tällaisia talkoita tullaankin mitä ilmeisimmin järjestämään vielä tänä keväänä. Talkoiden yhteydessä on tarkoitus järjestää myös jonkinlaiset ”kokoontumisajot”, joissa tarjotaan makkaraa ja lettuja.

 

Ilta oli innostava ja laaja-alainen. Kasvien ja etanoiden lisäksi Pekka kertoi nimittäin myös vaikkapa citykanista ja totesi omaan kokemukseensa vedoten mykonoslaisen citykanipadan olevan varsin herkullista…

 

Teksti ja kuva: Thorleif JohanssonSuomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin