Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Keitä me leijonat olemme

N-piirin vuosikokouksen 2010 osanottajia Fur Centerissä.

Lionien - leijonien - palvelutoiminta perustuu vapaaehtoiseen työhön.Se kohdistuu nuorisoon, vanhusväestöön, sotien veteraaneihin ja muihin avun tarpeessa oleviin. Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin.

 

Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää. Kaikki lionstoiminta tapahtuu "Me palvelemme" -hengessä.

 

Lionsklubin tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinyhteisö, joissa heikompiosaisia on paljon. Lionsklubien aktiviteetteja ovat mm. paikallisten lasten- ja vanhuskotien auttaminen, stipendien jako kouluissa, sotaveteraanien auttaminen, vanhusten kotien kunnostaminen.

 

Uusimpana LC Vantaankoski - Vandaforsenin palveluna on 10-11-vuotialle lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu, turvalliseen nettikäyttäytymiseen ohjaava -hanke.

 

Jäsenyys maailman suurimmassa palvelujärjestössä laajentaa vastuutamme myös maailmanlaajuisesti. Järjestön suuri palvelutehtävä on sokeiden ja näkövammaisten auttaminen (kaihileikkauksia, rokotusohjelmia jokisokeutta vastaan, silmäklinikkatoimintaa ja suuria näöntarkastusoperaatioita).

 

Lions-historia pähkinänkuoressa

 

Lions Clubs International -järjestön perusti amerikkalainen liikemies Melvin Jones 7.6.1917. Suomeen lionsaatteen toi kanadan-suomalainen Arne Ritari, Suomen lionstoiminnan kummi. Lopullisesti Suomeen lionstoiminta juurtui, kun ensimmäinen lionsklubi LC Helsinki-Helsingfors perustettiin 14.8.1950.

 

Kansainväliseen Lions-järjestöön kuuluu n. 1,35 miljoonaa jäsentä, jotka toimivat yli 45.600 lionsklubissa 205 maassa tai itsehallintoalueella.  Jäseninä on myös naisia (n. 22 %), jotka ovat voineet liittyä lionsklubeihin vuodesta 1987 alkaen.

 

Suomessa toimivia lionsklubeja on 951 ja jäseniä niissä 26.020. Yhteisklubeja (sekä mies- että naisjäseniä) on 70, naisklubeja 134 ja loput ovat miesklubeja. Leoklubeja Suomessa on 17 ja niissä jäseniä n. 200. Liitännäisklubeja on 2.

 

Järjestön tunnuslause on:

 

We serve - Me palvelemme - Vi tjäna

 

.

Maailman paras kansalaisjärjestö

Tiistaina 5.7.2007 -lehdessä julkaistussa erikoisraportissa (LCIF) arvioitiin maailman parhaaksi kansalaisjärjestöksi.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin