Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

Vantaa /

Rubiini-Rubinen

Hyvän tekeminen loi pohjan hyvän mielen illalle

Juhlapöydän ääressä (vas.) kauden 2020-2021 presidentti Pirjo Kortteisto, N-piirin piirikuvernööri Markku Helle, liitännäisklubin 2019-2020 presidentti Airikki Pousi, LC Vantaa-Etelän viimeinen presidentti 2019-2020 Håkan Sandell sekä Rubiinin nykyinen presidentti Päivi Wickström.

Siitä on jo toista vuotta, kun Vantaan Kivistöön perustettiin uusi lionsklubi: LC Vantaa / Rubiini-Rubinen. Perinteisesti tapahtuneen yhteydessä vietettäisiin myös perustamisjuhla, charter night, mutta tällä kertaa korona kokoontumisrajoituksineen on siirtänyt sitä.

 

Perjantaina 15.10.2021 oli kuitenkin aika kokoontua yhteen hyvällä mielellä. Klubi on vakiintunut ja se on jo toteuttanut monia palveluaktiviteetteja Kivistön alueella. Mukaan on tullut myös uusia jäseniä.

 

Palataan näin perustamisjuhlan puitteissa vielä hieman historiaan. Vaikka se on lyhyt, se on valoisa.

 

Liitännäisklubista aloitettiin

 

Ensimmäinen toimenpide oli perustaa alueella vuodesta 1963 toimineelle LC Vantaankoski-Vandaforsen -miesklubille ns. liitännäisklubi. Se tapahtui perjantaina 8.2.2019, kun viisi innostunutta naista kokoontui asukastila Rubiiniin perustamaan alueen ensimmäistä naisklubia.

 

Klubilla näytti – ja näyttää – olevan edessään mielenkiintoinen tulevaisuus. Kymmenen vuotta sitten Kivistön suuralueella oli asukkaita alle 8.000, mutta viiden vuoden kuluttua ylitettäneen 20.000 asukkaan raja. Alle tuon asukasmäärän jäävät tällä hetkellä esimerkiksi Pietarsaari, Naantali, Heinola, Pieksämäki ja Forssa…

 

Ympärillä on paljon eri puolilta maata muuttavia, ja alueella on paljon lapsia ja nuoria. Toisaalta on myös heitä, jotka siirtyvät omakotitaloista kerrostaloihin vanhenemisen myötä.

 

Lions-aatteen siirto uudelle sukupolvelle

 

Yli sata vuotta vanha Lions-toiminta on ennen kaikkea palvelemista. Taustalla on ajatus siitä, että hyvän tekeminen tekee hyvää – niin tekijälle kuin toteutuneen vastaanottajallekin.

 

Tämän mieltäminen on tärkeää, ja niinpä uuden klubille järjestyi ainutlaatuinen tilaisuus ottaa vastaan aatteen viestikapula toiselta klubilta.

 

Torstaina 20.8.2020 järjestettiin nimittäin kahden klubin kohtaaminen. Hieman aiemmin veteraaniklubi LC Vantaa / Etelän kunniakas 49-vuotinen toiminta oli päättynyt jäsenten ikääntymisen myötä, ja nyt sen aate – Lions-henki – siirrettiin uudelle klubisukupolvelle.

 

Itsenäinen klubi perustetaan

 

Keskiviikkona 2.9.2020 kokoontui sitten kymmenen innokasta naista Kivistön asukastila Rubiiniin perustamaan uutta lionsklubia. Oli aika itsenäistyä.

 

Lionsklubit muodostavat maailman laajimman palveluverkoston, johon kuuluu 1,4 miljoonaa jäsentä yli 200 maassa, mutta niiden palvelutehtävä toteutuu ennen kaikkea paikallisesti omassa ympäristössä.

 

Klubi on toteuttanut monenlaista palvelua, kuten näiden sivujen ”Ajankohtaista”-osiosta voi todeta.

 

Mitä kaikkea klubi vielä tekeekään, sen näyttää aika. Mutta nyt oli aika nauttia yhdessä hyvällä mielellä jo toteutuneesta. Ja taisi siellä illan keskusteluissa vilahdella jo uusiakin ideoita… 

 

Ohessa tunnelmia Ravintola Kaaressa pidetystä charter night-perustamisjuhlasta.

 

Teksti ja kuvat: Thorleif JohanssonLC Vantaa / Rubiini-Rubinen -klubin lyhyen historian kolme merkkipaalua: liitännäisklubin perustaminen (ylh.vas.), Lions-aatteen vastaanottaminen ja klubin perustaminen.


Ravintola Kaaren rapuilla. Edessä klubin charter night.
Ravintola Kaaren rapuilla. Edessä klubin charter n...
Piirikuvernööri Markku Helle toi juhlaan Suomen Lions-liiton ja N-piirin tervehdyksen sekä ojensi Liiton pöytästandaarin presidentti Päivi Wickströmille.
Piirikuvernööri Markku Helle toi juhlaan Suomen Li...
Kummiklubi LC Vantaankoski-Vandaforsenin presidentti Kari Ristivehmas ojensi klubinsa viirin.
Kummiklubi LC Vantaankoski-Vandaforsenin president...

LC Vantaa / Etelän presidentti 2019-2020 ojensi klubinsa viirin ja toivotti hyvää leijonahenkeä.
LC Vantaa / Etelän presidentti 2019-2020 ojensi kl...


Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin