Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

Vantaa /

Rubiini-Rubinen

LC Vantaa / Rubiini on osallistunut Helsinki-avun ruokakassien jakeluun 

LC Rubiinin toimijaparit Pirjo (vas.) ja Marianne sekä Riitta ja Päivi.
LC Vantaa / Rubiini-Rubinen on kevään aikana osallistunut Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteiseen Helsinki-apuun.

Helsinki-apu avattiin korona-epidemian aiheuttaman tilanteen vuoksi maaliskuussa 2020 turvaamaan muun muassa yli 70-vuotiaiden helsinkiläisten turvallisen kauppa-avun.

LC Rubiinista ovat olleet mukana  Riitta Heikkinen, Päivi Ylisaukko-oja, Marianne Ruusunen ja Pirjo Kortteisto. Jakelukertoja on ollut tähän mennessä kuusi.

- Haemme kello kymmeneltä päivän jaettavat kassit Matteus-kirkolta Itäkeskuksesta, Pirjo Kortteisto kertoo. - Siellä on valmiina niin kassit kuin kohteetkin, joita on 6-8 kerrallaan, hän kuvaa.

- Olemme toimineet parittain, jolloin toinen ajaa ja toinen navigoi.

Kun kohde on löytynyt, kassi viedään oven taakse ja soitetaan ovikelloa. Samalla otetaan pari askelta taaksepäin terveysturvallisuuden vuoksi. Jakelun turvallisuuteen onkin kiinnitetty tarkka huomio: jakelijoille annetaan niin käsineet kuin desinfiointitarpeetkin.

- Vastaanotto on ollut tosi hyvä, Pirjo sanoo. - Onpa siinä jokin kyynelkin jollakin vierähtänyt.

- Minusta on aina mukava auttaa ihmisiä, Pirjo Kortteisto toteaa. - Ja tämä malli on tehty aika helpoksi. Se on tuntunut myös turvalliselta, hän kuvaa.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan Helsinki-apu päättyy tällä erää 13.8.2020.

Teksti: Thorleif Johansson

PS. Jos palveleminen ja auttaminen kiinnostavat sinua vaikkapa suur-Kivistön alueella, niin voit toteuttaa niitä lionsklubin jäsenenä. Ota yhteyttä Airikki Pousiin .Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin