Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

Vantaa /

Rubiini-Rubinen

Päivi Mäkinen ja Veli-Matti Freeman konsertoivat äitienpäivänä Kivistön kirkossa 


Rakkauden matka Èdith Piafista tähän päivään oli teemana Kivistön kirkossa 12.5.2019 pidetyssä äitienpäivän konsertissa. Siinä esiintyi mm. Édith Piaf-tulkinnoistaan tunnetuksi tullut taiteiilija Päivi Mäkinen ja häntä säesti Veli-Matti Freeman.

Konsertin ensimmäinen osa käsitti Èdith Piafin lauluja.

La Môme Piaf, ”Pikku varpunen” eli lyhyen mutta väkevän elämän, jonka aikana hän kasvoi katulaulajasta rakastetuksi chansonien tulkitsijaksi. Voimaa tähän Édith Piaf sai intohimoisesta halusta elää ja rakastaa – monista elämän suruista huolimatta.

- Koen olevani etuoikeutettu saadessani opastaa kuulijoita ranskalaisen chansonin ja Édith Piafin maailmaan. Piaf osoitti, että mahdoton on mahdollista. Ihmiselle ei anneta unelmaa, jos hänellä ei ole voimaa toteuttaa sitä.

 

- Édithin unelma oli vain ja ainoastaan rakkaus. Laulu alkaa siitä, kun sanat loppuvat. On myös niitä lauluja, joita lauletaan vasta silloin, kun surun kyyneleet on itketty ja elämä alkaa, Päivi sanoo.

Konsertin ensimmäisessä osassa käytiin mm. Pariisissa, Notre Dame oli läsnä ja luonnollisesti kuultiin myös legendaarinen Hymni rakkaudelle.

Väliajan jälkeen jatkettiin rakkauden teemalla.

Rakkaus on elämän valoisin voima. Hyvinä aikoina se kantaa, rohkaisee ja innoittaa. Tiukkoina aikoina se ohittaa omatkin tarpeet. Ja vaikka olisi kaikki tiedot ja taidot, mutta puuttuisi rakkaus, niin ei ihminen mitään olisi.

Rakkaus, elettävä elämä, suuret tunteet - ne ovat Päivin ydintä. Niitä hän on levittänyt ympärilleen kuluvana talvena niin Suomessa kuin etelän lomamaillakin, esimerkiksi Fuengirolassa. Ja rakkauden tunteista hän kertoi ja lauloi nyt myös Kivistön kirkossa.

Kodin kynttilät, Sisar hento valkoinen, Näkemiin ystäväin, Kun ilta tummentuu... Iki-ihania lauluja, joiden välissä pistäydyttiin Lauri Viidan runon myötä Pispalassa.

 

Konsertin järjestivät LC Vantaa / Rubiini-Rubinen ja Vantaankosken ev.lut.seurakunta.


Teksti ja kuvat: Thorleif Johansson

 


LC Rubiinin presidentti Airikki Pousi avasi konsertin.
LC Rubiinin presidentti Airikki Pousi avasi konser...
Päivi Mäkinen on myös näytelijä, ja sen huomasi konsertin mittaan.
Päivi Mäkinen on myös näytelijä, ja sen huomasi ko...
Veli-Matti Freemanin Hallelujah oli upeaa kuultavaa...
Veli-Matti Freemanin Hallelujah oli upeaa kuultava...


Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin