Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

Vantaa /

Rubiini-Rubinen

Seutulassa muisteltiin Seutulan ja Keimolan lähihistoriaa

- Yhteiskunnassa on herännyt tarve kerätä lähihistoriaa elossa olevilta kansalaisilta, totesi  Seutulan VPK:ssa 25.9.2019 järjestetyn Elävää historiaa -tilaisuuden juontaja Veikko Liinakoski tapahtuman avajaissanoissa.

- Herkästi voi ajatella, etteivät muistissa olevat asiat ole tärkeitä, mutta kun eri muistamiset liitetään yhteen, niistä on mahdollista syntyä ehjiä kokonaisuuksia, hän totesi.

Katrinebergin kartanon verkostoryhmä oli pitänyt elävän historian tapahtumia aiemmin jo kaksi kertaa. Ensimmäisen teema oli itse kartanon lähihistoria ja toinen käsitteli Seutulan alueen liikennettä ja tiestöä.

Molemmat kokoontumiset olivat suosittuja. Ensimmäisessä osallistujia oli 42 henkeä ja toisessa 30 henkeä. 
Niiden innoittamana sovittiin tilaisuudesta, johon kutsutaan paikkakunnalla toimivia, ikäihmisten kanssa toimivia järjestöjä.

Historia-tapahtuman järjestäjinä toimivat  ry, Katrinebergin kartano ja Seutulan VPK. Kahvitarjoilun järjestivät Seutulan ja Kivistön Martat. Kahvileivät oli hankittu Yhteisestä pöydästä.

Ismo Pohjantammi Keimolan omakotiyhdistyksestä oli tuonut näytille yhdistyksellä olevia vanhoja kuvia. Tilaisuudessa kerättiin lisää kuvia mm. museokäyttöön, kirjoihin ja MarjaVerkon nettisivulle.

Paikalle saapui 54 henkeä. Sen alussa kuultiin historioitsija Jukka Hakon esitelmä. Hän on toimittanut lukuisia aluetta käsitteleviä teoksia, joista mainittakoon kymmenen kartanoa esittelevä Kartanoelämää Vantaalla sekä artikkelikokoelma Kivistö — Kylästä kaupungiksi.

Tämän jälkeen kuusi alueella toimivaa yhdistystä esittäytyi , muun muassa lionsklubi LC Vantaankoski-Vandaforsen ja naisklubi LC Vantaa / Rubiini-Rubinen.

Näyttää ilmeiseltä, että alueen historiaan liittyviä tilaisuuksia tullaan järjestämään jatkossakin.

Teksti: Thorleif Johansson


sdf sddfs sd d dd
sdf sddfs sd d dd
fsdfsdfsdfsd sdfsfs
fsdfsdfsdfsd sdfsfs
sdfs sfd dfsfs
sdfs sfd dfsfs


Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin