Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

Vantaa /

Rubiini-Rubinen

Vantaan Kivistöön perustettiin uusi naisklubi

Perustajajäsenet takarivissä vas. Astrid Nurmivaara, Airikki Pousi, Päivi Wickström, Marita Lehikoinen, Pirjo Kortteisto. Edessä piirikuvernööri Heikki Tuomala ja puolisonsa Anne Sokka-Tuomala.

Perjantaina 8.2.2019 kokoontui viisi innostunutta naista Vantaan Kivistöön perustamaan alueen ensimmäistä naisklubia. He olivat aakkosissa Pirjo KortteistoMarita LehikoinenAstrid NurmivaaraAirikki Pousi ja Päivi Wickström. Paikalla oli myös N-piirin piirikuvernööri Heikki Tuomala Anne-puolisoineen.

 

Pääklubista eli  järjestäytymiskokoukseen osallistuivat tulevat opasleijonat Jukka Nurmivaara ja Tapio Pousi sekä Thorleif Johansson, joka veti kokouksen.

 

Ensimmäinen kausi päätettiin jatkaa kauden 2019-2020 loppuun eli 31.6.2020 saakka.  Presidentiksi valittiin Airikki Pousi, varapresidentiksi ja rahastonhoitajaksi Pirjo Kortteisto, sihteeriksi Marita Lehikoinen ja jäsenjohtajaksi Astrid Nurmivaara.

 

Nyt perustetulla naisklubilla on edessään mielenkiintoinen tulevaisuus. Kivistön suuralue sijaitsee lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää Kehäradan ympäristössä. Vielä vuonna 2011 alueella oli asukkaita alle 8.000. Sille oli kuitenkin suunniteltu merkittävä asumis- ja työpaikkakeskittymä. Niinpä Kivistön keskustassa pidettiin vuonna 2015 , joilla vieraili lähes 140.000 kävijää. Siitä lähti liikkeelle asukasmäärän voimakas nousu.

 

Vantaan kaupungin ennusteen mukaan alueella asuu tämän vuoden lopussa noin 14.000 asukasta, ja viiden vuoden kuluttua ylitetään 20.000 asukkaan raja. Alle tuon asukasmäärän jäävät tällä hetkellä esimerkiksi Pietarsaari, Naantali, Heinola, Pieksämäki ja Forssa.

 

Jo vuodesta 1963 Kivistön ja Seutulan alueella on toiminut miesklubi LC Vantaankoski-Vandaforsen. Nyt sen rinnalle perustettiin siis liitännäisklubiksi naisklubi, jonka nimeksi päätettiin LC Vantaa / Rubiini-Rubinen. Molemmat klubit ovat kaksikielisiä, sillä alueella on myös pitkät ruotsinkieliset perinteet.

 

Uudella naisklubilla on nopeasti kehittyvälle alueelle monia näkymiä. Ympärillä on paljon eri puolilta maata muuttavia, ja alueella on paljon lapsia ja nuoria. Toisaalta on myös heitä, jotka siirtyvät omakotitaloista kerrostaloihin vanhenemisen myötä.

 

Samaan aikaan koko yhteiskunnassa koetaan vapaaehtoistyössä monia haasteita. Myönteisiin mahdollisuuksiin voidaan kirjata esimerkiksi hyvä yhteistyö paikallisten toimijoiden muodostaman  kanssa.

 

Kaikki tämä innosti selvästi liitännäisklubin perustajajäseniä, ja järjestäytymiskokous päättyikin iloiseen suunnitteluporinaan. Siitä aisti, että hyvän tekeminen tekee hyvää! Tällä kertaa Kivistön suuralueen asukkaille, joita ryhdytäänkin heti kutsumaan mukaan toimintaan.  Täysivaltaiseksi Lions-klubiksi Rubiini-Rubinen nimitetään, kun se on saanut hankituksi 20 jäsentä.

 

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski

 

PS.

Lions-toiminnasta kiinnostuneet naiset voivat ottaa yhteyttä klubin jäsenjohtajaan

 

Astrid Nurmivaara

050-4385354

 

.


Perustamiskokouksen sihteerinä oli Jukka Nurmivaara LC Vantaankoski-Vandaforsenista. Rivin toisessa päässä toinen tuleva opasleijona, Tapio Pousi. Puheenjohtaja oli Thorleif Johansson, edessä oikealla.
Perustamiskokouksen sihteerinä oli Jukka Nurmivaar...
Piirikuvernööri Heikki Tuomala Anne-puolisonsa kanssa lahjoitti uudelle klubille kellon päivämäärällä 8.2.2019.
Piirikuvernööri Heikki Tuomala Anne-puolisonsa kan...
Kellon otti vastaan klubin presidentti Airikki Pousi.
Kellon otti vastaan klubin presidentti Airikki Pou...

Iloisia ilmeitä perustamiskokouksessa!<br>
Iloisia ilmeitä perustamiskokouksessa!

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin