Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Autraliassa tarvitaan apua

Kangaroo Island palojen jälkeen. Vieressä näet, miltä maisema näytti aiemmin.

- ---- Synnyinmaani Australia on tulessa, onneksi lionit auttavat. Bushfires, kuten aussit sanovat, ovat tuhonneet metsiä ja peltoja jo 17 miljonaa hehtaaria. Tähän mennessä 33 ihmistä on kuollut, onneksi ei minun tai puolisoni Raijan läheisiä tai muitakaan suomalaisia, kertoo Suomen LCIF100 –koordinaattori Heikki Hemmilä.

 

- Yli 2000 perhettä on menettänyt kotinsa ja vielä useammat menettäneet elantonsa, lampaiden ja nautojen jäätyä tulen ruuaksi.  Miljardi villieläintä, nisäkästä, lintua ja matelijaa on arvioitu saaneen surmansa. Joidenkin lajien epäillään kuolleen jopa sukupuuttoon. Ja palo jatkuu vielä tammikuun 2020 lopulla edelleen, Hemmilä toteaa.

 

Australian luonto on sinänsä sopeutunut muutaman vuoden välein koettaviin maastopaloihin. Kengurut loikkivat pakoon, wombatit painuvat luoliinsa ja koalat kapuavat korkealle eukalyptusten latvuksiin. Mutta nyt palot ovat niin rajuja, tulipyörteet nousevat jopa satoihin metreihin, ja niin laajoja, ettei pakopaikkaa ole. Syyskuussa alkaneet palot jatkuivat yhä tammikuun lopussa.

LCIF on jo lähettänyt 343.000 dollaria paikallisille Lions-klubeille palontorjuntaan ja uhrien ensiapuun sekä jälleenrakennukseen.  Kuvernöörineuvosto päätti 20.1.2020 Alert-ryhmän esityksestä myöntää katastrofirahastosta 20 000 dollarin avustuksen ja samalla käynnistää maanlaajuisen katastrofikeräyksen osana Kampanja100:a.

 

Vastikkeettomat keräystulot maksetaan Liiton Rahankeräystilille = Katastrofirahasto. Muut lahjoitukset voi maksaa myös suoraan LCIF:lle. Katastrofirahaston sääntöjen mukaan pikalahjoituksen jälkeen järjestetään keräys, jolla rahaston saldo palautetaan ennalleen. Jos tulos ylittää pika-avun määrän, ylimenevä summa lahjoitetaan samaan tarkoitukseen.

 

Kaikki maksut, niin Liiton katastrofirahastoon kuin suoraan LCIF:lle kartuttavat klubin tai yksityisen lahjoittajan Kampanja100 -tiliä ja ovat Melvin Jones Fellow -kelpoisia.

 

JOKAINEN KLUBI MUKAAN! Pienikin summa merkitsee.

TL

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook