Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Koulutus siirtyi verkkoon

Koulutukseen osallistujat näkyivät nimikirjaimina, vain esittelyn ajaksi laitettiin videokuva päälle.


Ensi kauden toimijoita on tärkeä saada jo tänä keväänä koulutettua ja sen vuoksi piirissämme toteutettiin lohkon puheenjohtajien koulutus verkkokoulutuksena 7.5.2020.

 

-Te olette meidän piirikuvernöörien silmät ja korvat kentällä, siksi teidän saaminen ajoissa perehtymään ensi kauteen ja oman lohkonne klubeihin on tärkeää, totesi itsekin aikoinaan lohkarina toiminut piirikuvernööri Jenni Luomala.

Jennin esittelyn jälkeen saivat kaikki osallistujat muutaman minuutin esittelypuheenvuorot.

 

Koulutuksen järjestäjiin kuulunut 1. varapiirikuvernööri Markku Vesikallio kertoi uudistuksesta, joka jättää yhden väliportaan pois. Ensi kaudella ei alueen puheenjohtajia ole lainkaan.

-Sekin kasvattaa teidän merkitystänne ennestään, Make huomautti.

Alueen puheenjohtajien jättäminen pois piiriorganisaatiosta kiinnosti myös tulevaa liiton puheenjohtaja Matti Reijosta niin, että hänkin halusi osallistua kuuntelijana N-piirin lohkon puheenjohtajien koulutukseen. Samalla hän valisti kuulijoita liiton ajankohtaisista asioista, kuten sähköisesti järjestettävästä vuosikokouksesta.

 

Varsinaisessa koulutuksessa käytiin läpi lohkon puheenjohtajan tehtävät, viestinnän monialaisuutta ja merkitystä kaikessa toiminnassa, sekä tulevan piirikuvernöörin ajatuksia kaudestaan. Samalla Make esitteli tulevan kauden piirin johtoryhmän, kaikki virkailijat sekä ensi kauden toimintasuunnitelmaansa.

Toinen varapiirikuvernööri Markku Helle puolestaan esitteli orientaatiota kauden tehtäviin, paneuduttavaa lohkojen puheenjohtajille riittää.

 

Ensimmäinen lohkon puheenjohtajien verkkokoulutus antoi paljon tietoa osallistujille, mutta vuorovaikutteisuus kärsii pahasti verkossa. Koulutusosuudet toteutuivat pitkälti monologeina, sillä kysymysten esittäminen chatin kautta ei juurikaan innostanut.

Tästä huolimatta toivomme, että illan aikana jaetusta tiedosta on iloa ja hyötyä osallistujille.

Myös ensi kauden presidenttien ja sihteerien ensimmäinen koulutusosuus toteutetaan verkkokoulutuksena.

Teija Loponen

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook