Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Leijonia tarvitaan ruokakassikuljetuksiin

Ruokakassikuljetukset alkoivat jo ennen pääsiäistä, mutta mukaan voi ilmoittautua koko ajan!

Nyt meillä riskiryhmiin kuulumattomilla leijonilla on loistava mahdollisuus auttaa vanhuksia koronavirusepidemian aikana.

 

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän toimesta on alkanut massiivinen operaatio, jossa on tarkoitus soittaa ja käydä läpi kaikki Helsingin yli 70- 80-vuotiaat asukkaat. Ikääntyneille on tarkoitus tarjota ”Ostoskassipalveluita” ja apteekki/lääketukea, sekä muuta mahdollisesti tarvittavaa apua.

 

Soitot/henkilöiden tunnistaminen tapahtuu kaupungin ja diakoniatyön yhteistyönä. Apteekki- ja lääketuesta vastaa Punainen Risti. Kassipalvelussa ei tulla näillä näkymin käsittelemään rahaa.

 

 

Operaatiolla tulee olemaan suuri tarve vapaaehtoisista auttajista ja siksi N-piirin leijonat kutsutaan apuun yhtenä virallisista toimijoista. Operaatio-organisaatiolla on tarkat toimintaohjeet ja kaikki vapaaehtoiset tulevat saamaan perehdytyksen. Leijonien apua tarvitaan ainakin ruokakassien toimitukseen.

 

Tarvetta vapaaehtoisille pareille on arkisin noin klo 10 alkaen yhdessä sovittavina päivinä eri osiin Helsinkiä. Yksi Matteuksen kirkon Varustamon kylmäkontilta alkava kierros kestää kaksi tuntia. Sama pari voi halutessaan tehdä saman päivän aikana toisenkin kierroksen ja pitää siinä välissä lounas-/kahvitauon.

 

Vapaaehtoisten tulee olla täysi-ikäisiä ja alle 70-vuotiaita. He eivät saa myöskään kuulua muihin riskiryhmiin. Tehtävää hoitaessaan vapaaehtoisen tulee olla terve ja noudattaa työntekijän hänelle antamia turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

 

Asiasta kiinnostuneet klubit voivat ottaa suoraan yhteyttä piirin

palvelujohtajaan Jyri ”Jylppy” Kurkeen 


Missä tarve, siellä leijona!

 

TL

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook