Piirikokouspäivä Saga Congress Centerissä 21.4.2018

Liput saapuivat avajaisjuhlaan ensi kauden ohjelmajohtajan Jorma Nisulan johdolla.  Suomen lippua kantoi tuleva 2. varapiirikuvernööri Markku Vesikallio.Piirikokouspäivän kokoukset, koulutukset ja juhlallisuudet järjestettiin lauantaina 21.4.2018 Saga Congress Centerissä niin kuin monet kerrat aikaisemminkin.   Vantaan Varistossa toimivan Fur Centerin nimi vain on muuttunut.

Aamulla järjestettiin piirihallituksen kokous sekä koulutustilaisuudet uusille presidenteille, sihteereille, rahastonhoitajille sekä jäsenjohtajille ja klubikummeille. 

Avajaisjuhlassa oli 130 osanottajaa.  Kuvernööri Timo Aurasen avajaispuheen jälkeen palkittiin piirin rauhanjulistekilpailussa menestyneet kolme koululaista.  Töitten taustat ja syntyvaiheet esiteltiin avajaisjuhlassa. (Ks. kuvakoosteesta julisteet ja tekijät sekä sponsoriklubien edustajat.)

"Täältä puolehen ylhäisen maan" vaikuttavat sanat esitti teologian tohtori Lasse Halme.

Avajaisjuhlan mielenkiintoisen juhlapuheen piti Helsingin kaupungin erityissuunnittelija Ari Tammi.  Kauniista musiikkiesityksestä vastasi Toni Päärni.

Kokouksessa ei yllätyksiä

Kokouksessa hyväksyttiin kauden 2016-2017 tilit ja toimintakertomus.  Toimintakertomuksen esitteli viime kauden kuvernööri Aarne Kivioja ja tilit esitteli piirin rahastonhoitaja Pentti Mäkinen.  Niin ikään esiteltiin ja hyväksyttiin tulevan kauden 2018-2019 talousarvio ja toimintasuunnitelma, esittelijänä tulevan kauden piirikuvernööri Heikki Tuomala.

Piirikuvernööriksi kaudelle 2018-2019 valittiin 1. varapiirikuvernööri Heikki Tuomala (LC Lovisa-Loviisa).  Ensimmäiseksi varapiirikuvernööriksi valittiin 2. varapiirikuvernööri Jenni Luomala (LC Helsinki / Finlandia).  Toiseksi varapiirikuvernööriksi valittiin lohkon puheenjohtaja Markku Vesikallio (LC Helsinki / Pakinkylä).  Vesikallio toimi piirisihteerinä viime kaudella, Aarne Kiviojan johtamalla kaudella.  Vesikalliolla ei ollut vastaehdokasta.  Tuomalalla ja Luomalalla ei voinut ollakaan vastaehdokasta.  Nimittäin sääntöjen mukaan kuvernööriksi ei voi normaalitilanteessa hakeutuakaan muu kuin 1. varapiirikuvernööri eikä 1. varapiirikuvernööriksi voi hakeutua muu kuin 2. varapiirikuvernööri.

Piirikokouksessa esiteltiin Liiton varapuheenjohtajan (VCC) virkaa hakenut N-piiriläinen, viime kauden kuvernöörimme IPDG Aarne Kivioja (LC Helsinki / Pakinkylä).

Vuosikokouksen iltajuhlassa oli vieraana Lion-pariskunta Australiasta, Lionit Steve ja Donna Grech.  Steve Grech esitteli klubiaan Runaway Bay Lions Club.  Värikäs esittely antoi meille välähdyksen siitä, minkälaista toimintaa hänen klubissaan on.  Ja tulimme uudelleen vakuuttuneeksi, että jokaisella klubilla on omat tyylinsä ja tapansa, jokaisella Lion-maalla on omat perinteensä ja kulttuurinsa.

Grech´n pariskunta on N-piirissä kuukauden vierailulla piirien keskeisen ystävyyssopimuksen perusteella.  He ovat asuneet kaksi viikkoa Porvoossa Leena Kuismasen (LC Porvoo / Blanka) ja Ulf Nummelinin (LC Porvoo / Borgoensis) vieraina.  Sen jälkeen, siis mm. piirikokouksen aikaan he olivat Roihuvuoressa Liisa Rytkönen-Kontturin ja Jouko Kontturin vieraina (molemmat jäseninä LC Helsinki / Roihuvuoressa).

Kontturit tekevät vastavierailun Australiaan tämän vuoden marraskuussa.  Heidän kanssaan on sovittu matkaraportin julkaisemisesta näillä N-piirin sivuilla. 

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski

 

Piirihallituksen ja piirikokouksen puheenjohtajana toimi kuvernööri Timo Auranen ja sihteerinä piirisihteeri Varpu Ylhäinen.
Piirihallituksen ja piirikokouksen puheenjohtajana...

Valtakirjojen tarkastajat olivat valmiina jo hyvissä ajoin.
Valtakirjojen tarkastajat olivat valmiina jo hyvis...

Rauhanjulistekilpailun voittajakolmikko yhdessä sponsoriklubiensa edustajien kanssa. 1) Emilia Below (vas.), Sakarinmäen koulu (sponsori LC Sipoo / Meri-Sibbo), 2) Jenna Helsten, Korson koulu (LC Vantaa / Komeetat) ja 3) Aleksei Sushin, Aleksis Kiven peruskoulu (LC Helsinki / Kallio).
Rauhanjulistekilpailun voittajakolmikko yhdessä sp...
Uudistunutta muistoseremoniaa "Täältä puolehen ylhäisen maan" johti teologian tohtori Lasse Halme.  Leot Kati Forsman ja Clara Nilsson sammuttivat vuorotellen kynttilän kunkin edesmenneen Lionin muistoksi.
Uudistunutta muistoseremoniaa "Täältä puolehen ylh...
Juhlapuheen piti erityissuunnittelija Ari Tammi ja musiikkiesityksestä vastasi Toni Päärni.
Juhlapuheen piti erityissuunnittelija Ari Tammi ja...

Tuleva kuvernööri Heikki Tuomala esitteli kauden 2018-2019 teemat, toimintasuunnitelman ja piirihallituksen jäsenet.
Tuleva kuvernööri Heikki Tuomala esitteli kauden 2...
Kuvernööritiimin jäsenistä äänestettiin, vaikka kuhunkin virkaan oli vain yksi ehdokas.  Sääntöjen mukaan valituksi tullakseen ehdokkaiden on saatava yli puolet annetuista äänistä.
Kuvernööritiimin jäsenistä äänestettiin, vaikka ku...

Suomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas IPDG Aarne Kivioja esittäytyi oman piirinsä kokouksessa.  Aarne oli N-piirin kuvernöörinä viime kaudella.
Suomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas IPDG...
Alueittain parhaiden klubien palkinnot: I alue LC Revonsalmi, II alue LC Kontula, III alue LC Pihlajamäki, IV alue LC Vantaa / Korso ja V alue LC Sipoonjoki. Plakaatit jakoi piirikuvernööri Timo Auranen ja piirisihteeri Varpu Ylhäinen.
Alueittain parhaiden klubien palkinnot: I alue LC...
Piirin parhaiden klubien palkintojen luovutus: Aimo Viitalan lahjoittama Leijonapatsas luovutettiin LC Sipoojoelle ja Leo Heinäsen lahjoittaman Mahtinuijan sai LC Vantaa / Korso. <br>LC Sipoonjoen puolesta Leijonapatsaan vastaanotti varapresidentti Ari Juva. Luovuttajina piirikuvernööri Timo Auranen ja piirisihteeri Varpu Ylhäinen.<br>
Piirin parhaiden klubien palkintojen luovutus: Aim...

N-piirissä meneillään olevan kauden korkein ansiomerkki Leadership Award myönnettiin palvelujohtaja (GST) Leena Logrenille. Luovuttajina piirikuvernööri Timo Auranen ja piirisihteeri Varpu Ylhäinen.
N-piirissä meneillään olevan kauden korkein ansiom...
Kokouksen päätteeksi kukitettiin kuvernööri Timo Auranen ja ensi kauden kuvernööriksi valittu Heikki Tuomala ja puoliso, lion Anne Tuomala sekä toiseksi varapiirikuvernööriksi valittu Markku Vesikallio ja puoliso, lion Teija Vesikallio.  Ensimmäiseksi varapiirikuvernööriksi valittu Jenni Luomala ei valitettavasti päässyt kokouksen pitkän ulkomaanmatkan johdosta.
Kokouksen päätteeksi kukitettiin kuvernööri Timo A...
Ystävyyssopimuksen perusteella Australiasta saapunut vieras, Lion Steve Grech esitteli iltajuhlassa klubinsa toimintaa sekä yleisemminkin Lions-toimintaa Australiassa.  Kuvassa taustalla esitystä tulkkaa suomeksi PDG Heikki Saarinen.
Ystävyyssopimuksen perusteella Australiasta saapun...

Australialaisvieraat ja heidän isäntäväkensä Suomessa.  Vas. Jouko Kontturi, Donna ja Steve Grech, Leena Kuismanen ja Ulf Nummelin sekä Liisa Rytkönen-Kontturi.
Australialaisvieraat ja heidän isäntäväkensä Suome...

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin