Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Ruokakassitoimituksilla hyvää mieltä - itselle ja saajalle

N-piirin palvelujohtaja Jyri Kurki vas,   LC Kontulan presidentti Lasse Myllymaa ja keskellä Helsinki-avun koordinaattori Liisa Haveri.

Maija Lintumäki ja Petra Pedda kiittelevät Liisa Haverin (keskellä) antamaa opastusta tehtävään.Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän toimesta on alkanut massiivinen operaatio, jossa soitetaan kaikille yli 70- vuotiaille helsinkiläisille. Ikääntyneille tarjotaan ”Ostoskassipalveluita” ja apteekki/lääketukea, sekä muuta mahdollisesti tarvittavaa apua.

 

Soitot hoidetaan kaupungin ja diakoniatyön yhteistyönä. Apteekki- ja lääketuesta vastaa Punainen Risti. Käytännön toimissa tarvitaan myös meitä leijonia. 

N-piirin leijonat on kutsuttu apuun yhtenä virallisista toimijoista tehtävänään kuljettaa ruokakasseja vanhuksille. Kaikki vapaaehtoiset saavat perehdytyksen ruokakassien toimitukseen.

-Toistaiseksi mukaan on ilmoittautunut vain 9 leijonaa. Lisää tarvitaan, pari tuntia päivässä silloin tällöin riittää, muistuttaa hanketta koordinoiva piirimme palvelujohtaja Jylppy, eli Kurjen Jyri.

Vapaaehtoistyö on tässäkin tehtävässä palkitsevaa, kuten LC Malmittarien Petra Pedda ja Maija Lintumäki alla kertovat.

 

-Kokemuksista sen verran, että starttasimme Maijan kanssa kympin aikaan Matteuksen kirkolta. Meille annettiin Itä-Helsingin lista. Listalla oli 13 nimeä/osoitetta, joita lähdimme työparina kiertämään. Toinen ajoi ja toinen soitti kassin saajalle pihassa ja sitten vei kassin ovelle. Olimme saaneet kirkolta suojavarusteet, eli hanskat ja hengityssuojat. Kirkolla oli muutenkin ihan rautaiset ammattilaiset meitä ohjeistamassa, kertoo Petra.

Työparina toimiminen sujui näppärästi Petra toimi kuskina, koska alla oli hänen autonsa.  

-Kun Maija vei kassin, minä käänsin auton valmiiksi ja näpyttelin navigaattoriin jo seuraavan osoitteen. Aikaa meillä kului kolme tuntia, eli tunti suunniteltua pidempään.

-Parin paikan kanssa oli hankaluuksia, koska toisessa osoite oli väärin ja sen selvittelyssä meni aikaa ja toisessa käytiin kaksi kertaa koska henkilö ei vastannut ensin puhelimeen, kertoilee Maija.

Yhteyshenkilö oli suunnitellut valmiiksi ajoreitin, joten sitä oli helppo seurata, eikä tarvinnut itse miettiä missä järjestyksessä kannattaa ajaa. 

-Keikan jälkeen mieli oli hyvä koska näille ihmisille ruokakassit tulivat todella tarpeeseen ja niitä oli odotettu. Apu oli tosi konkreettinen, kun se näkyi suoraan ruokapöydässä, Petra ja Maija toteavat.

Vappuaattona heillä on jälleen kauppakassikierros ja myös toukokuulle he ovat jo sopineet kierrospäivät.

-Hieno juttu, kun apuaan voi antaa omien aikataulujen puitteissa, omaa yritystään pyörittävä Petra Pedda kiittelee.

 

Teija Loponen

 

 

Ruokakassitoimituksista kiinnostuneet klubit voivat ottaa suoraan yhteyttä piirin palvelujohtajaan Jyri ”Jylppy” Kurkeen, .

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook