Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista lionstoimintaan


Liiton puheenjohtajalle on tullut runsaasti eri tason viestejä, miten suhtautua koronavirustilanteeseen.
En näe mahdollisena, kuten saamani tiedon mukaan muutamassa muussa järjestössä on tehty, voivani kieltää lionien kokoontumisia.
Ehdotan piirikuvernöörien kanssa käydyn neuvonpidon perusteella noudatettavaksi seuraavia ohjenuoria, jotka tietysti jatkossa voivat muuttua:
 
Klubitaso: Valtioneuvosto suosittelee, että ”Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.  Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. ” Klubikokouksista pidättäytyminen toistaiseksi on suositeltavaa, mahdollisiin klubikokouksiin ei tule osallistua sairaana, eivätkä vierailut ole suositeltavia.
 
Piiritaso: Piirin vuosikokousten osallistujamäärä on huomattavasti alle suositellun rajan 500, mutta meidän tulee huomioida, että toimimme vapaaehtoisjärjestössä, jossa on kovin vähän pakollista toimintaa. Piirikuvernöörit ovat juuri saaneet päämajasta ohjeistuksen, mitkä minimivaatimukset mahdollisesti alasajetun vuosikokouksen kuitenkin tulee täyttää.
 
Liittotaso: Tähänastinen Suomen hallituksen suositus ulottuu toukokuun loppuun. On selvää, ettei vuosikokouksen järjestämistapaa voi pitkittää loputtomiin, onhan kyse yli 500 hengen tapahtumasta. Asia on esillä muun muassa ensi viikon hallituksen kokouksessa
 
Kansainvälinen taso: LCI on luvannut huhtikuun alussa ilmoittaa, pidetäänkö vuosikokous Singaporessa vai ei.
 
Yleisötapahtumat: Meillä on merkittäviä aktiviteetteja, joihin osallistuu paljon yleisöä, sekä piiri- että klubitasolla. Jokaisen piirin ja klubin täytyy harkita, voiko tuollaista tälle keväälle suunniteltua vapaaehtoistoiminnan aktiviteettia järjestää.

Aarne Kivioja
puheenjohtaja
Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook