Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Tulevan kauden presidentit valmennuksessa

Yhteiskuva osallistujista.N-piirin koulutus nk. JoVa II (Johtajuus valmennus) tuleville presidenteille sekä muille kiinnostuneille kokosi 22 innokasta Lionia la 2.2. Hyvän Paimenen kirkkoon Pakilaan.

Helmikuisena lauantaina, sateen vihmoessa ikkunaan kokoontui innokas joukko 1. varapresidenttejä tulevan kauden pressakoulutukseen. Koulutusjohtaja ja 2. piirikuvernööri Markku Helle avasi päivän ja piirikuvernööri Jenni Luomala toivotti meidät reippaasti tervetulleiksi.  Päivän ohjelmassa oli mm. Minuuttipuhetta, Strategian laadintaa, ARS-infoa sekä katsausta tulevalle kaudelle.  

Päivän aloitti heti syksyn JoVa I tehtävänanto, max 3 min minuuttipuhe. Tätä oli ehditty jo jännittääkin. Kuulimme sekä avajais- että kiitospuheita. Kaikki sujui mainiosti ja muun ryhmän kannustavan palautteen antaminen oli tehtävänannossa yhtä tärkeää. Huomasimme miten puheenpidossa hyvä valmistautuminen on A ja O eikä jännittämistä huomaa kukaan. 

Klubistrategia ja siihen liittyvät Visio, Missio ja SWOT-analyysi aiheuttivat paljon keskustelua. Näitä jatkamme klubeissa jäsenten kanssa yhdessä. Vaikka kaikki tiedämme tekevämme Lions-palvelutyötä, oman klubin strategiassa pohditaan, mitä se juuri meidän klubissamme merkitsee. Muuttuva toimintaympäristö ja sen asettamat mahdollisuudet sekä haasteet tuovat uusia näkökulmia myös klubien palvelutyöhön.  1. varapiirikuvernööri Make (Markku) Vesikallio veti tämän osuuden lisäksi Toimintasuunnitelman (TS) ja sen kanssa käsikädessä kulkevan Talousarvion (TA) laatimisen toiminnan rungoksi.

ARS-säätiöstä, sen toiminnasta kertoi IPDG (viime vuoden piirikuvernööri) Heikki Tuomala. Arne Ritarin merkitystä juhlimme erityisesti tänä syksynä, sillä hän toi Lions-aatteen Suomeen 14.8.1950, eli 70 vuotta sitten. Apurahojen anominen, Lions adressit sekä Arne Ritari –tunnustus ovat nyt tuttuja jokaiselle.

Markku Helle veti varmasti päivän haastavimman osuuden, kokoustekniikan. Klubin säännöt määrittävät klubitoiminnan perustan. Sääntömuutosten tarpeellisuutta Markku painotti jos klubi haluaa ottaa käyttöön esim. sähköisen kokoontumisen tai etäosallistumisen. Uudet mallisäännöt velvoittavat sääntöjenmukaisesti kaksi kokousta, vaali- ja vuosikokoukset. Muut tapaamiset voivat olla joko kokoontumisia tai aktiviteetteja. Kaikkea klubitoimintaamme ohjaa ensisijaisesti Suomen Yhdistyslaki.

Jäsenasioissa PK Jenni Luomala painotti hyvien klubikäytäntöjen olevan yhdessä sovittuja ja hyväksi todettuja. Jokainen klubi on jäsentensä näköinen. Jäseniä kuunnellaan ja uusia jäseniä osallistutetaan mukavaan toimintaan. Jennin muistisääntöinä kuulimme kolme KKK = Kiitä Kehu Kannusta. Samoin  erityisesti Kuuntele ja Kysele ”siksi meillä on kaksi korvaa ja yksi suu”. Klubiviihtyisyys ja hauska yhdessäolo palvelutyön lisäksi on tärkeää. Tässä voimme ottaa oppia Leoista. Jenni muistutti miten Jokainen klubin palvelutapahtuma on myös jäsenhankintatapahtuma.

Ensi kauden tuleva piirikuvernööri Make loi katsauksen tulevaan kauteen 2020-2021, päivämääriä ja painopisteitä. Näistä kuulemme kaikki lisää viimeistään huhtikuun vuosikokouksessa, missä ne vahvistetaan.

Päivä oli kaiken kaikkiaan antoisa. Kiitos vetäjille sekä maukkaan kahvi- ja lounastarjoilun järjestäneille LC Hki/Auroran leijonille. 

Teksti ja kuvat Anne Sokka-Tuomala

Minuuttipuhetta kuunnellen
Minuuttipuhetta kuunnellen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook