Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Uusi klubi Kulttuurileijonat perustettiin 27.11.2019

Perustamiskokoukseen osallistuivat myös oik. opasleijona Antti Forsell, piirikuvernööri Jenni Luomala, I varapiirikuvernööri Markku Vesikallio sekä vas. jäsenjohtaja Merja Carlander.

Ihminen ei elä ainoastaan leivästä. Hän tarvitsee myös kulttuuria ja muita ihmisiä ympärilleen! Juuri tähän tarpeeseen perustettiin uusi lionsklubi Kulttuurileijonat.

 

Moni ikäihminen kärsii yksinäisyydestä. Olisi mukava tavata muita ihmisiä ja saada samanlaisina toistuviin päiviin vaihtelua. Erilaiset kulttuuritapahtumat ja vaikkapa teatteri kiinnostaisivat. Yksin ei tule lähdettyä ja liputkin pitäisi varata internetistä. Uuden klubin päätavoite on järjestää ikäihmisille ja muille apua tarvitseville aikuisille erilaisia virkistystapahtumia mm. mahdollistaa heille kulttuurinautintoja. Klubi kuuluu N-piiriin. Jäseneksi ovat tervetulleita henkilöt, sekä miehet että naiset ilman aluerajoja.

 

Klubi keskittyy ennen kaikkea palveluun. Kaksi onnistunutta kulttuuririentoa on jo takana ja mukana olleet ikäihmiset olivat todella tyytyväisiä. Kaikki yleisöltä kerättävät varat käytetään hyväntekeväisyyteen. Toiminta rahoitetaan kulttuurinnälkäisten klubilaisten ja muiden innokkaiden lipputulojen ylijäämällä.

 

Perustamiskokouksessa oli iloinen ja innostunut tunnelma. Kaikille oli tärkeää, että kuukausitapaamiset ovat nimenomaan palvelutapahtumia eikä kokouksissa istumista. Palveluaktiviteetit toteutetaan mahdollisimman matalalla byrokratialla ja osittain pop-up- periaatteella.

 

Klubille valittiin perustamiskokouksessa hallitus. Tehtävät loksahtivat mukavasti kunkin oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan. Seuraava kokous isolla K:lla onkin sitten vasta keväällä pidettävä Lions Club Helsinki/Kulttuurileijonien vaalikokous.

 

Klubin presidentiksi valittiin Eeva Ouni ja I varapresidentiksi Merja Korpimäki. Sihteerin tehtävät hoitaa Leena Saarinen, rahastonhoitajana aloittaa Saara Ylä-Lahti, jäsenjohtajana Liisa Söderholm, tiedotussihteerinä Marja-Liisa Ripatti ja klubimestarin/seremoniamestarin tehtävissä Lea Karvala.

 

Kokoukseen osallistuivat myös piirikuvernööri Jenni Luomala, I varapiirikuvernööri Markku Vesikallio, klubin opasleijonaksi lupautunut Antti Forssel ja kokouksen puheenjohtaja toiminut piirin jäsenjohtaja Merja Carlander.

 

Lämpimät onnittelut Kulttuurileijonille!

 

 

Teksti: Merja Carlander

Kuva:   Arja Oksanen

 

 

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook