Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jäsenjohtaja Merja Carlander

Nimi ja virkasi piirissä

Merja Carlander, D-GMT 2019 – 2020, piirin jäsenjohtaja

 

Miten ja koska sinusta tuli leijona?

Kun oman klubimme jäsenjohtaja Teija Loponen kysyi kiinnostustani liittyä mukaan runsas neljä vuotta sitten, ei minun tarvinnut epäröidä hetkeäkään. Teija osasi kuvata selkeästi lionstoiminnan ytimen ja kertoi myös konkreettisia esimerkkejä, miten juuri Malmittaret palvelevat lähiympäristöämme.

 

Miksi olet edelleen mukana?

Miksi olen edelleen leijona: Leijonana voit tehdä hyvää niin monella tavalla. Järjestö ei ole vain yhden asian liike vaan asioihin pyritään vaikuttamaan monella eri tasolla. Pyrimme vaikuttamaan paikallisesti, alueellisesti ja kansainvälisesti. Yhden ihmisen tukemisella voi olla suuret kerrannaisvaikutukset. Se jota autetaan, on usein myös valmis antamaan takaisin ja auttamaan muita. Ympäristöön ja olosuhteisiin kohdistuvilla teoilla on laajat ja kauaskantoiset vaikutukset maailmanlaajuiseen köyhyyden poistamiseen, ilmastoon ja vesien puhtauteen ja toki myös oman lähialueemme olosuhteisiin ja hyvinvointiin.

Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja auttaminen on myös itselle antoisaa. Tässä myös oppii koko ajan uusia asioita ja oma tietoisuus ja maailmankuva laajenee. Sitä paitsi meillä on myös oman porukkamme kesken hauskaa ja olen saanut paljon uusia ystäviä.

 
Mikä kokemus leijonissa on ollut tähän mennessä paras, mieleenjäänyt?

Vain yhtä parasta tai ikimuistoista kokemusta vaikea nimetä. Parasta on nähdä konkreettisesti ja kuulla yksittäisiltä ihmisiltä, miten me leijonat olemme parantaneet heidän elämäänsä. Yksinhuoltajaäiti kertoi toukokuisen kesäkahvilamme yhteydessä, kuinka hän oli saanut apua kaikkein vaikeimmassa tilanteessa ja nyt miettii, liittyisikö itse järjestöön. Joululahja perheelle ja pienen pojan ihastus, kun paketissa oli myös pipareita. Ikäihmisten kyyneleet, kun yhteislauluhetkessämme laulu nostaa tunteet ja muistot pintaan. Teinit, jotka tuovat Auta lasta – auta perhettä keräykseemme viikkorahoilla hankitut hammastahnaputkilot.

 

Entäpä ei niin mukava kokemus tai kommellus?

Tuoreena leijonana olin menossa Ravintola Nyyrikissä työhöni liittyvään yrittäjäjärjestön kokoukseen. Astuin kokoushuoneeseen, jossa oli paikalla vasta kaksi ystävällistä mieshenkilöä. Esittäydyimme ja vaihdoimme muutaman sanan säästä. Herrashenkilöt olivat ystävällisiä, mutta huomasin heidän olevan jotenkin kummissaan. Kolmannen kävellessä paikalla ”Leijona-takissa” tajusin olevani väärässä kokoushuoneessa. Kiitin ystävällisestä vastaanotosta ja kerroin olevani Malmittarista, mutta nyt liikkeellä muissa asioissa. Saimme hyvät naurut.

 

Jos sinulla olisi taikasauva, mitä tekisit sillä lionstoiminnassa?

Jos minulla olisi taikasauva saisin ihmiset laajemmin tietoisiksi toimintamme monimuotoisuudesta ja hankkisin huimasti uusia jäseniä.

 

Millaisia tavoitteita sinulla on virkaasi liittyen?

Tavoitteet virkaani liittyvät paljolti edelliseen. Monimuotoisuus ja monipuolisuus, jota myös kauden kansainvälinen presidenttimme korostaa, liittyvät sekä tapaamme auttaa ja palvella että jäsenkuntamme monimuotoisuuteen. Erilaisten, eri ikäisten, eri sukupuolta olevien ihmisten yhdistelmällä olemme enemmän. Hyvän tekemisen tarve ei lopu. Meidän pitää löytää ennakkoluulottomasti myös uusia vaihtoehto luopumatta jo hyviksi havaituista keinoista.

 

Toiminnassa pitää olla myös hauskaa ja hyvä yhdessä tekemisen meininki. Jäsenenä pitää viihtyä, jotta jaksaa oman arjen pyörityksen lisäksi olla mukana. Tekemälle hyvää toisille saa myös paljon itselleen. Tiesitkö muuten, että hyväntekeväisyysjärjestöissä mukana olevat ihmiset elävät tutkimusten mukaan pidempään?

 

Kerro jotain sellaista itsestäsi, mitä muut tuskin sinusta tietävät?

Mitä muut eivät ehkä minusta tiedä: Harrastan ”salakuuntelua”. Junassa, kaupan kassalla, kuntosalilla, missä ikinä liikunkaan, kuuntelen ihmisten jutustelua. Rakastan tarinoita ja mielessäni kehittelen tarinoita heidän ympärilleen. Saatan saada myös loistavan idean tai ratkaisun johonkin pohtimaani asiaan ja usein myös opin jotakin uutta.

 

Miten sinua voi ilahduttaa?

Tuntemattoman ihmisen hymy kadulla ilahduttaa aina. Yhteistoiminnan sujuminen, yhdessä ideointi, joka saa aikaan positiivisen kierteen, jättää pitkäksi aikaa hyvän mielen ja vaikuttaa myös jatkossakin asioiden onnistumiseen. Avomiehen yllätyksenä leipoma kakku tai kukkakimppu.

 

Miten sinut saa harmistumaan?

Minut saa harmistumaan se kuuluisa ”mutta”. Tämä on ihan hyvä idea, mutta… Teitpä homman hienosti, mutta… Toinen isompi harmistumisen aihe on suunnaton muovin väärinkäyttö ja roskaaminen. Onneksi näille molemmille harmituksen aiheelle me jokainen yksilönä ja porukassa leijonina voimme tehdä jotakin.

 

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Omassa työssäni omien asiakkaitteni kanssa voin olla tukemassa heitä ja auttaa heitä löytämään uusia ratkaisuja uutta näkökulmaa. Tämä tekee myös minut onnelliseksi.

Vapaa-aikana leijonana saan usein kokea merkityksellisiä hetkiä.  Rakastan myös luonnossa liikkumista. Se on paras tapa ladata akkuja sekä fyysisesti että henkisesti. Omien rakkaiden ja ystävien kanssa vietetty aika on onnellisuuden perusta.

 

Mitä odotat eniten tältä toimintakaudelta?

Toivon, että tällä toimikaudella saisimme jäsenmäärämme nousuun. Että löytäisimme yhdessä keinoja nykyisten jäsenten viihtymisen takaamiseksi ja saisimme uusia ihmisiä innostumaan toiminnastamme. Omalta osaltani toivon saavani myös paljon uusia leijonakontakteja ja ystäviä sekä kotimaassa että myös ulkomailta. Uutta näkökulmaa ja uusia tapoja toimia jaettavaksi edelleen muille.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook