Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Liiton puheenjohtajaehdokas Aarne Kivioja

Olen Aarne Kivioja, toissa vuoden piirikuvernööri ja nyt ehdolla Suomen Lions-liiton puheenjohtajaksi. Keskityn tässä kolmeen teemaan, jotka hallitsevat ainakin kauden alkua: kumppanuudet, talo rakennuksena, liiton toimisto.

 

Jokainen klubi toimii itsenäisesti ja toiminnassaan luo omat kumppanuutensa.  Niitten avulla saadaan paikallista näkyvyyttä.

 

Liiton tehtävänä on vaikuttaa laajempiin kokonaisuuksiin. Kun nyt LCIForward-ohjelman painopistealueina on mm. Lasten syöpä, on tähän liittyviä toimintamalleja perusteltua rakentaa liittotasolla.

 

Toinen painopistealue on Ympäristö. Siihen liittyen ”Leijonat puhtaiden vesien puolesta” on jo hyvässä vauhdissa. Tuohon ympäristöteemaan liittyy tulevaisuudessa varmasti muutakin.

 

Kolmas painopistealue Diabetes on johtamassa tässä vaiheessa maanlaajuiseen Hyvän Päivänä, käytännössä Eurooppa-foorumin jälkeisenä lauantaina 12.10, järjestettävään Diabetes-kävelyyn. Muitakin kumppanuuksia ollaan luomassa sekä vanhoja elvyttämässä. Niihin palataan, kun aika on.

 

Runsaasti mielenkiintoa herättäneen talon myyntiasian kiteytti minulle äskettäin tuleva piirikuvernööri kauempaa Helsingistä seuraavasti: Kalajoella äänestetään yksinkertaisella

äänten enemmistöllä, jatketaanko talon myyntiä vai ei. Niin yksinkertaisesti asian voi ilmaista.

 

Itse toivon, että tulos riippumatta siitä, kumpaan suuntaan päätös kallistuu, ei olisi vaikkapa 52-48, vaan mieluummin 80-20. Jälkimmäisessä tapauksessa, kuten jokainen ymmärtää, on paljon helpompi toimia jatkossa.

 

Toimistohenkilökunnan irtisanomiset astuvat voimaan kesällä ja edessä on uusien toimijoiden valitseminen uusiin tehtäviin. Vaikka osa toiminnoista siirretäänkin piireihin ja osa hoidetaan vapaaehtoisvoimin, on selvää, että kauden alussa tulee olemaan tavanomaista enemmän alkukankeutta. Tähän toivon jäsenkunnalta ymmärtäväistä ja auttamishaluista suhtautumista.

 

Asioihin perehtyen, positiivisesti ajatellen

 

Kiitos ajastasi palvelulle!

 

Aarne Kivioja

Liiton puheenjohtajaehdokas kaudelle 2019-2020

, N-piiri

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Jäsenille-sivut
Seuraa meitä
Facebook