Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

LC Artjärvi-Lapinjärvi-Myrskylä lahjoittaa havuja haudoilla kävijöille

Asko Virén, Pertti Mattsson, sihteeri Kai Schulz, Jari Lähdemäki ja presidentti Tom Höström tarkistelemassa havutilannetta. Kuvasta puuttuvat Kaj Sjölund ja Mika Kyyhkynen, jotka osallistuivat myös uusien telineiden rakentamiseen. Kuva Marja Lähdemäki

LC Artjärvi-Lapinjärvi-Myrskylän miehet ovat tehneet alueensa hautausmaille tyylikkäät katokset, joista haudoille menijät saavat ottaa havuja haudoille.

 

-Tämä aktiviteetti sai alkunsa jo syksyllä 2005, kun silloiseen presidenttiimme Kari Koskimaahan otettiin pohjoisen suunnalta yhteyttä ja kysyttiin, voisiko klubimme viedä havuja hautausmaalle tarjolle. Ajatuksena oli, että kun kauempaa tullaan niin ei tarvitsisi tuoda havuja tullessaan, kertoo klubin tiedottaja Jari Lähdemäki.

Kysyjän nimi ja klubi ei ole jäänyt muistiin, mutta soittaja oli kertonut että heillä itsellään sellainen palvelu oli käytössä.

Klubi käsitteli ja hyväksyi idean, ja niin havuja oli jo lokakuussa jaossa. Myrskylän telineet tehtiin silloin heti ja nyt syksyllä ne uusittiin. Koukjärven Höyläämö Oy lahjoitti tarvittavat paneelit ja Veikko Vilkman Ky maaleja, jotta teline saatiin maalattua kirkon uusiin väreihin.

-Artjärven ja Lapinjärven telineitä ei ole vielä uusittu, niiden kuntoa seurataan ja ne uusitaan tarpeen mukaan.

 

Telineisiin viedään havuja, joita hautausmailla vierailevat voivat laittaa haudoille. Myrskylässä uusia telineitä tehtiin kaksi, toinen vanhan ja toinen uuden hautausmaan puolelle.

Kyltti katoksen taustalla kertoo, ketkä havut lahjoittavat. kuva Jari Lähdemäki.-Telineet asennettiin 5.10. lauantaina ja toimme heti havuja tarjolle. Niitä oli nähtävästi jo kaivattukin, kun saimme joka päivä olla telineitä täyttämässä.

Havuja viedään tarjolle aina syksyisin kun haudat laitetaan talvikuntoon. Myrskylän seurakunnan talouspäällikkö Anne Anttila oli kertonut, että havuja oli kovasti jo kyseltykin.

Klubilla ja seurakunnalla on muutenkin hyvää yhteistyötä.  Klubi tarjoaa esimerkiksi arkun kantoapua hautajaisiin.

 

TL

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook