Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Alexandra Aarnio: Seikkailuni Kanadassa 2016

Tänä kesänä sain upean mahdollisuuden osallistu Lionsien kesävaihtoon ja lähteä Kanadaan noin kuukauden ajaksi 25.6.-23.7.2016. Ennen matkaa olin hyvin innoissani, mutta myös hermostunut. Tämä olisi ensimmäinen matkani ilman perhettäni ja olin lähdössä eri maanosaan! Jännitys helpotti kuitenkin jo turvatarkastuksesta päästyäni kun pääsin jakamaan fiiliksiä muiden Kanadaan lähtevien suomityttöjen kanssa. Lennot sujuivat hyvin, ja pian olimmekin jo Pearsonin lentokentällä.

 

Kanadassa ollessani asuin kahdessa eri isäntäperheessä. Ensimmäinen perheeni asui pienessä kaupungissa nimeltä Brantford, joka sijaitsee hieman yli tunnin ajomatkan päässä Torontosta. Dent ja Arlene näyttivät minulle sekä turkkilaiselle host-siskolleni, Ecelle, mm. puhelimen isän Alexander Graham Bellin vanhan kodin sekä Gretzky centerin, joka vannoutuneelle suomalaiselle jääkiekkofanille oli tietty unohtumaton

näky.

 

Toinen perheeni asui “Kanadan kuninkaallisessa kaupunigssa”, Guelphissa. Perheeseen kuuluivat vanhemmat Russ ja Charlene sekä kaksi koiraa: Riley ja Cloey.

 

Minun ja Ecen onneksi pihalla oli myös uima-allas, sillä matkamme aikana lämpötila oli lähes joka päivä 30° celsiusasteen paremmalla puolella. Guelph tunnetaan Kanadassa kauniina ja vihreänä yliopistokaupunkina, ja sitä se todella onkin.

 

Koska Russ ja Char kävivät myös töissä, saimme myös nähdä heidän ystäviään sekä muutamaa muuta vaihtaria. Kävimme mm. shoppailemassa isossa outlet ostoskeskuksessa, ROM-museossa Torontossa sekä jalkapallopelissä (tarkoittaen siis amerikkalaista jalkapalloa, jonka säännöistä minulla tai host-siskollani ei ollut aavistustakaan). Aika kului kuin siivillä, ja ennen kuin huomasimmekaan oli jo aika pakata laukut ja lähteä leirille.

 

 

Leirille lähtöaamuna olimme siskoni kanssa hyvin hermostuneita. Olimme tavanneet muutamia vaihtareita matkan aikana, mutta tunnelma oli silti jännittynyt. Hieman alle tunnin ajomatkan jälkeen olimme kuitenkin perillä leirikeskuksessa ja sanoimme hyvästit perheellemme viikon ajaksi. Tulisimme vielä takaisin perheidemme luokse neljäksi päiväksi leirin jälkeen.

 

Leirin aikana pääsin tutustumaan 15 nuoreen 15 eri maasta. En olisi ikinä viikon alussa uskonut että meistä tulisi niin tiivis ryhmä ja hyviä ystäviä. Vaikka tulimme kaikki hyvin erilaisista kulttuureista ja lähtökohdista, tulimme heti ensimmäisestä päivästä asti hienosti toimeen, enkä voisi enää kuvitella elämääni ilman muutamia ihania ystäviä, joihin tutustuin leirin aikana.

 

Ohjelmaa oli tarpeeksi, mutta ei liikaa. CN torni, melominen, Niagaran putoukset, baseballottelu Brantfordissa, öinen kierros Walmartissa ja jäätelö puoli yhdeltätoista illalla Dairy Queenista. Tulen ehdottomasti muistamaan tämän kesän ikuisesti!

 

En osaa eritellä mikä matkassa oli parasta, mutta suosittelen kesävaihtoa lämpimästi kaikille, jotka haluaisivat saada uusia ystäviä ja tutustua vieraan maan kulttuuriin ja kieleen.

 

Toivon, että pääsen matkustamaan Kanadaan uudestaan lähitulevaisuudessa, jotta pääsisin tervehtimään host-perheitäni sekä muita uusia ystäviäni Kanadasta. Lopuksi vielä suuri kiitos Vartiokylän Lions Clubille matkan tukemisesta ja käytännön asioista hoitamisesta. 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Jäsenille-sivut
Seuraa meitä
Facebook