Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kaisa Mikkola: Kesävaihtarina Japanissa 2015

Ryhmäkuva kansainväliseltä Lions-nuorisoleiriltä jolla kävimme mm. Japanin Universal Studiosilla.Torii-portti Miyajiman saaren edustalla, joka on yksi Japanin kauneimpia paikkoja.

Olin kesällä kuukauden kestävässä Lions-nuorisovaihdossa Japanissa. Asuin kahdessa eri isäntäperheessä Osakan lähistöllä ja osallistuin myös kansainväliselle nuorisoleirille, jolla kiersimme eri kaupungeissa katselemassa nähtävyyksiä. Matka oli todella upea ja unohtumaton kokemus!

 

Neljän viikon aikana ehdin nähdä ja kokea enemmän kuin olisin ikinä uskonut. Isäntäperheissä asuessani pääsin todella osaksi japanilaista arkea ja yhteiskuntaa, ja opin myös paljon maan historiasta ja kulttuurista. Kulttuurierot näkyivät esimerkiksi paikallisen Lions-klubin kokouksissa: siellä istuttiin polvi-istunnassa lattialla, syötiin puikoilla ja juotiin sakea.

 

Matkalle mahtui lukemattomia muitakin mielenkiintoisia kokemuksia: istuin vesiputouksen alla, näin auringon laskevan riisipeltojen ylle, eksyin Kioton sokkeloisilla kujilla, opin syömään vesimelonia puikoilla, kiipesin vuorelle, vierailin temppelissä bambumetsän keskellä, koin sekä maanjäristyksen että taifuunin ja toisinaan söin sushia aamupalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Myös japanintaitoni kehittyi sujuvaksi.

 

Parasta olivat kuitenkin ihanat, ystävälliset ja avoimet ihmiset, kuten isäntäperheeni, joiden kanssa pidän edelleen yhteyttä. Aion palata Japaniin niin pian kuin mahdollista!

 

Suuri kiitos Siltamäen Lions-klubille kesävaihtoni tukemisesta.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Jäsenille-sivut
Seuraa meitä
Facebook