Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Sri Lankan Lions-ystävät, piirivastaava Raino Heinonen

Lionismin kansainväliset kuviot avautuivat minulle ja puolisolleni Oiville, matkalla Saksan ystävyyspiiriin vuonna 2005. Matkaa veti Otfried Blümchen, ja voisinkin kutsua häntä ”kansainväliseksi kummikseni” ja mentorikseni.

 

 

Otfried ja Aune Blümchen ovat tutustuttaneet minut ja puolisoni myös ystävyyspiirimme toimintaan Sri Lankassa ja laajemminkin tuohon kauniiseen saareen ja sen kansaan. 

 

Kun turistimatkat eivät riitä

 

Oivi on myös nykyisin lion ja yhdessä olemme päässeet neljänä eri vuotena vierailemaan kodeissa, kouluissa, Ratnapuran silmäsairaalassa sekä klubikokouksissa. Kun pääsee tapaamaan ihmisiä ja vaihtamaan kokemuksia heidän kanssaan, heistä tulee ystäviä. Sri Lankassa on myös ihastuttava kummityttömme, joka opiskelee nykyisin Colombon yliopistossa. Hänestä on tullut perheenjäsen ensimmäisen tapaamisen myötä. Tämän jälkeen tavalliset turistimatkat eivät oikein riitä!

 

Ossi ja Anneli Vuorinen ovat tehneet uskomattoman hyvää työtä vastatessaan aiemmin kummilapsitoiminnasta.  Eero ja Kaija Arvo sekä useat muut ovat jatkaneet tätä toimintaa ansiokkaasti.

 

Euroopan Karusellissa

 

Otfriedin usuttamana lähdimme mukaan keväällä 2009 kuudesta muusta Euroopan maasta olevan klubin vapaamuotoiseen ystävyystoimintaan, jota kutsumme Karuselliksi. Klubien edustajat viettävät vuosittain viikonlopun isantävuorossa olevan klubin kotikaupungissa ja lahjoittavat myös pienen summan isäntäklubin aktiviteetin tukemiseen.

 

Ensi syyskuussa klubit tulevat jo toista kertaa LC Helsinki/Revonsalmen vieraiksi viettämään viikonloppua Suomeen. Seitsemän vuotta sitten viisikymmentä henkeä otti kutsun vastaan ja toukokuisen vierailun aikana myimme heille siinä sivussa suomalaisuutta merellisyyden ja keväisen valon voimalla. Saa nähdä, miltä syyskuinen Helsinki näyttää vieraiden silmissä.

 

Lion-merkki rinnassa avaa meille kansainväliset ovet ja luo ystävyyssuhteet, joita ilman en halua olla. Kesällä menemme Milanon conventioniin tapaamaan ystäviä!

 

 

Sri Lankan Lions-ystävät, piirivastaava Raino Heinonen

LC Helsinki/Revonsalmi

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Jäsenille-sivut
Seuraa meitä
Facebook