Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LIONS D-PIIRI

Etäkokousvaihtoehtoja klubeilleOheiset ohjelmiin liittyvät liitteet päivitetty 12.1.2021

Muutamia veloituksettomia ohjelmia, joita klubi voi miettiä käytettäväksi etäkokouksiin. 
Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Whats App Skype, ym. - valikoimaa on. 

ZOOM 

Zoom_etaohjelman_kaytoonotto_ja_ohjeet_1212021.pptx


zoom_etaohjelman_kaytoonotto_ja_ohjeet_1212021.pdf
ja
Veloitukseton versio ladattavissa yllä olevasta linkistä. Jopa 100 osallistujaa. RAJOITUS, vain 40 minuutin ryhmäkokous, ei tallennusmahdollisuutta. Toimii puhelimessa moitteitta. Helppo kutsua mukaan kokoukseen. 


Google MEET 

google_meet_etaohjelma_linkit_suomenkielisiin_ohjeisiin_1212021.pdf


Veloitukseton versio ladattavissa yo. linkistä. Toimii kaikilla laitteilla. Helppo kutsua kokous kasaan tai liittyä mukaan lyhyellä koodilla. Jopa 250 osallistujaa. Vaatii Googlen @gmail.com -sähköpostiosoitteen. 


TEAMS 
microsoft_teams_etaohjelma_linkit_suomenkielisiin_ohjeisiin_ja_videoihin_1212021.pdf


Microsoftin ohjelma, josta myös veloitukseton versio, joka tosin rajoitetumpi. Pöytäkirjoja voi tallentaa ja liitteitä jakaa. Helppo tapa esim. tehdä kansioita ja säilyttää kaikki klubiaineisto, pöytäkirjat ym. pilvessä. Vaatii sähköpostikirjautumisen. 

Whats App 
Facebook ryhmään kuuluva kevyt pikaohjelma, joka toimii sekä puhelimessa että läppärissä. Esim. klubipäätös tai lyhytkeskustelu on helppo ja vaivaton. Voit siirtää tiedostoja, mutta ohjelma ei säilytä niitä kauaa, vaan ne häviävät, ilman tallennusta. Voit ottaa W-app puhelun, tai lähettää viestejä ja tiedostoja. Klubissa voit perustaa omia ryhmiä; hallitukselle, koko klubin jäsenille, aktiviteettitoimikunnalle ym. 


YHTEENVETO: 

Vaihtoehtoja on useita ja uusia tulee markkinoille. Suositan käyttämään tunnettuja yhtiöitä, sillä niiden tietoturvaan on paneuduttu ja laajat käyttäjämäärät osoittavat toimivuuden. 

WhatsApp -ryhmän perustaminen klubille on hyvä ratkaisu nopeisiin päätöksiin ja tiedottamiseen. Ja esim. Google Meet toimii klubikokouksissa hyvin. 
Microsoft Teams on loistava apu sihteerille muiden lisäksi esim. aineistojen lähettämiseen ja tallentamiseen. Varaudu ilmaisen @gmail.com ja/tai @outlook.com sähköpostiosoitteen käyttöönottoon itsellesi. 

Seuraavasta linkistä siirryt päämajan sivulle, jossa lisää etä- ja verkkoasiaa ja erilaisia ohjelmia, myös mm. äänestämisestä klubissa. 


Sivuston ylläpito


Seuraa meitä
Facebook