Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LIONS D-PIIRI

Esittelyssä GAT-ryhmä

GLT, GMT ja GST = GAT

 

Noista lyhenteistä joku voi saada näppylöitä, mutta leijonatoiminta nojaa vahvasti noihin kivijalkoihin. 

- Mutta mitä noiden kirjainten taakse kätkeytyy?


Ensiksi GLT, johtaminen ja koulutus. Niin liiton kuin meidän piirissämmekin toimii koulutustoimikunta järjestäen, uudistaen ja kehittäen koulutusta. Näistä nopeimmin nousee mieleen uusien jäsenten koulutus ja lohkopuheenjohtajien perehdytys. Lisäksi liiton toimikunnan suunnittelemaa koulutusta maastoutetaan piirissä.

 

GST, palvelutoiminta.
Näkyy piirissämmekin, vaikka nuorisoarpojen ja joulukorttien tiedon levittämisenä, mutta periaatteessa palveluun kuuluu monenlainen klubien aktiviteettien auttaminen ja kehittäminen.

 

GMT, jäsentoiminta.
Itse edustan tätä toiminta-aluetta ja tärkein asia on auttaa klubeja jäsenmäärän säilyttämisenä ja kasvattamisena. Keinoja ovat tiedotteet, klubivierailut sekä mukana olo lohkojen tilaisuuksissa.

Kuten noista voi päätellä, niin jäsenmäärä korreloi voimakkaasti klubien hyvinvointiin ja siihen vaikuttavat nuo kaikki kolme toiminta-aluetta. Vaikeutena vain on vähäinen käytettävissä oleva aika.
Klubi-iltaan esimerkiksi on vaikea mahduttaa kaikkea tarpeellista. Siksi 2018 lanseerattiin uusi malli, GAT.
Tämä malli tarkoittaa kaikkien kolmen toimialan yhteistä tekemistä. Jäsenasia ei siis enää ole pelkästään jäsenjohtajan tai itse mieluummin puhun jäsenkoordinaattorista. Tämä malli on vielä piirissämme lähtökuopissa.

Uusin orgaani on viime kaudella pioneeritoimintana käynnistetty GMA, suomennettuna jäsenaloite, mikä nimenä on ontuva. Tällä tavalla yritetään saada klubit kehittymään ja kehittämään toimintaa mm SWOT-analyysien ja muiden menetelmien avulla.

Siis tiivistäen jäsenasiat ja jäsenmäärän kasvu eivät ole vain jäsentoimikunnan tehtäviä, vaan niihin liittyy vahvasti klubin hyvinvointi sekä tietotaidot eli niin johtamista kuin palvelua tarvitaan.

 

 

Kun meidän kolmen toimikautemme päättyy kesäkuussa, niin autamme ja neuvomme uusia toimikuntavetäjiä ja annamme heidän käyttöönsä kaiken tietotaitomme.
Kaikki toimikuntapuheenjohtajat pitävät kautensa aikana yhteisiä tilaisuuksia, jäsentoiminnalla mm 2 kertaa vuodessa.

Valoisaa tulevaisuutta toivoen
Matti
Kirves (GMT)

 

Tietoja antavat

         uudet klubit

     jäsenasiat

     koulutus ja johtaminen

   palvelu

Sivuston ylläpito


Seuraa meitä
Facebook