Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LIONS D-PIIRI

Piirikuvernöörin kirje 1/2023-2024

Ajankohtaista:

 

* Kausi starttasi Bostonista * Virkailijakoulutus * Piirifoorumi * Aluefoorumit * Rauhanjulistekilpailu * Hyvän Päivä ja ALAP * Ukraina -projekti * Lions Quest-koulutukset
* Uusien jäsenten koulutus * 2.VDG avoin tehtävä * Palveleva Leijona -piirilehti * Strategia 2030
* Mission 1.5 * Jäsenkysely

Kausi starttasi Bostonista

 

Piirikuvernöörikauteni alkoi 105. kansainvälisessä vuosikokouksessa USA:n Bostonissa 7.–11. heinäkuuta. Kuvassa kanssani kauden presidentti, kanadalainen dr. Patti Hill. Patti Hill`n teema on ”Muutamme maailmaa!”, teema, johon kaikki voimme leijonina yhtyä.
Tähän aikaan vuodesta teemaan soveltuvat, näkyvät teemamme; Hyvän Päivä ja Auta Lasta, Auta Perhettä.

Virkailijakoulutukset

Piirin järjestämät virkailijakoulutukset pidettiin verkkokoulutuksina kolmena iltana; pressat, sihteerit ja rahurit omina iltoinaan. Koulutusmateriaali löytyy piirin kotisivuilta;

Piirifoorumi
Piirin yhteinen keskustelutilaisuus, Piirifoorumi, pidettiin myös etänä syyskuussa. Liiton puheenjohtaja Mika Pirttivaara oli kokouksessa mukana. Hänen ajatuksiansa voit kuunnella piirin kotisivuilta

Aluefoorumit
Piirissämme on neljä aluetta. Jokaisessa pidettiin oma foorumi lokakuussa; Ristiinassa, Haminassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Aiheina oli ajankohtaisia alueen tapahtumista ja muista kiinnostuksen kohteista.


Rauhanjulistekilpailu
Tämän vuotinen kisa etenee seuraavaan jaksoon. Nyt kouluissa olleet työt on saatava seuraavaan piirihallituksen kokoukseen, Savitaipaleelle 13.11. Tällöin valitaan piirin voittotyö, joka jatkaa seuraavaan osakilpailuun. Joten klubit, jotka olette olleet aktiivisia kisassa, muistakaa kerätä ja toimittaa työt eteenpäin, vaikka lähimmälle piirihallituksen jäsenelle, edelleen toimitettavaksi.


Hyvän Päivä ja Auta Lasta, Auta perhettä
Kouvolan vuosikokouksessa hyväksyttiin ALAP-keräykset valtakunnalliseksi aktiviteetiksi. Piirin alueella on jo pidetty useita keräyksiä, ja tullaan pitämään näin joulun lähestyessä. Piirillä on kaksi roll-up telinettä, joita voi lainata. Kampanjamateriaalia voi tulostaa piirin sivuilta:

Ukraina -hanke sai 20´000$
D-piiri sai jo toisen avustussumman piirissä olevien ukrainalaisten hyväksi. Ensimmäinen jaettiin Imatra-Lappeenranta alueelle ja nyt saatu käytetään Kouvolan alueen hyväksi. Asiasta voi lukea lisää Ylen sivuilta: .

Lions Quest -koulutukset
LQ-koulutukset ovat käynnissä. Liikuntaseurakouluttajat koulutetaan Helsingissä marraskuussa ja opettajien koulutus on helmikuussa Kouvolassa. Kiinnostuneita on jo ilmoittautunut ja usea klubi on tehnyt päätöksen tukea hanketta osaltaan. Lue lisää LQ -sivulta:

Uusien jäsenten koulutus
Piirin uudet jäsenet koulutus pidetään verkossa 7.11. Anna tieto klubisi jäsenille. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tästä:

2.VDG valinta
Kauden toinen varakuvernöörin paikka tuli avoimeksi. Uuden nimitys tehdään kokouksessa 8.11., jonka jälkeen nimitys julkistetaan.

Palveleva Leijona -piirilehti
Piirimme oma julkaisu ilmestyy jälleen maalis-huhtikuussa. Nyt on jo hyvä hetki aloittaa ilmoitusten hankinta ja vaikka klubin aktiviteettien julkistaminen jutun muodossa. Tästä lisää myöhemmin. Aikaisemmat piirilehdet voit lukea piirin kotisivuilta:

Strategia 2030 ja Mission 1.5
Liitto työstää uutta strategiaa, josta olemme jo kuulleet. Päämajan nosto on Mission 1.5. Molempien, -strategian ja Mission, tavoite on jäsenkasvu ja viihtyvyys toimia jäsenenä klubissa.
Molemmista teemoista löydät lisäinfoa; liiton sivulta; strategiaa:  ja Mission -asiaa päämajan sivulta:

Jäsenkysely
Liitolta on tulossa jäsenkysely kaikille jäsenille. Kun tämä sähköposti saapuu, ole aktiivinen ja vastaa, vain tällöin voimme kehittää toimintaamme jäsenille mieluisaan suuntaan.

Aktiivista, toiminnallista syksyn jatkoa!        

 

 

Elo Lassila
piirikuvernööri 23–24Sivuston ylläpito


Seuraa meitä
Facebook