Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LIONS D-PIIRI

Piirikuvernöörin kirje 2/2023-2024 

Ajankohtaista:

 

* Syksy on kiireistä toiminta-aikaa * Rauhanjulistekilpailu etenee * Hyvän Päivä ja ALAP * Piirin uusi 2.VDG * Palveleva Leijona -piirilehti * Strategia 2030, Mission 1.5 ja jäsenkyselyt ym. * Piiri auttaa, opastaa ja kouluttaa

 

 

Kuvassa kansainvälinen presidentti, dr. Patti Hill (Kanada) ja piirikuvernöörimme Elo Lassila (Kouvola).


Syksy on kiireistä toiminta-aikaa

 

Korona on muisto vain, jos näin voisi todeta. Vaikkakin tosin varoitellaan pandemian uutta tulemista.
Klubit ovat toimineet syksyn normaalin aktiivisesti. Tapahtumia, tempauksia ja talkoita on ollut ympäri piirin.

Syksyn aikana on pidetty klubien vuosikokoukset. On vahvistettu toimintasuunnitelmat ja talousasiat.
Jäsenmaksukorotuksia on usea klubi tehnyt, syitä on monia; korona, inflaatio sekä tietysti niin kotimaisen kuin kansainvälisen jäsenmaksun korotukset.

Klubin talous on syytä pitää ajan tasalla, jotta klubi elää, näkyy ja hengittää. Toimiva, ajantasainen talous mahdollistaa osallistumisen esim. piirin ja liiton vuosikokouksiin.

Rauhanjulistekilpailu etenee

 

Syksyllä klubeissa kävi kuhina koulujen suuntaan. Olihan rauhanjulistekilpailu aktiivisimmillaan. Marraskuun 13. päivänä, piirihallituksen kokouksessa, Savitaipaleen Olkkolan hovissa valittiin piiristä jatkaja seuraavalle kilpailutasolle. Tämän vaiheen voitti LC Kouvola/Iiriksen sponsoroima, Valkealan Yhtenäiskoulun 7-luokan oppilas Siru Huovila. Sirun työ jatkoi kohti kuvernöörineuvoston kokousta Seinäjoelle. Siellä kaikkien piirien joukosta valituksi tuli 6-luokkalaisen Miisan työ G-piiristä.

Hyvän Päivä ja Auta Lasta, Auta Perhettä

Joulun lähestyessä on Auta Lasta, Auta Perhettä -keräykset aktivoituneet entisestään. Näkyvyyttä kauppojen edustoilla on saatu runsaasti. Runsaasti ovat klubit saaneet myös lahjoituksia. Tämä aktiviteetti tullee vain kasvamaan, kun toiminta kehittyy Liiton nimissä valtakunnallisesti, toki jatkossakin hoidetaan klubien omina aktiviteettina. Piiriltä on saatavissa lainaksi kaksi ALAP-rolluppia; tiedustella voi kuvernööriltä tai piirin palvelujohtaja Kyösti Skipparilta. Jaettavaa materiaalia voi tulostaa piirin sivuilta:

 

2.VDG valinta valitsijakokouksessa

Syksyn myötä piirimme toisen varapiirikuvernöörin tehtävä vapautui.
Piirin malliohjesääntöjen mukaan tällöin kokoontuu valitsijakokous, tehtävänään uuden valinta. Edellytykset ”virkauran” etenemisessä täyttyivät haminalaisella Pekka Mänttärillä.
Pekka toimii tällä hetkellä 1. alueella lohkon puheenjohtajana, joten uranousu tapahtui kesken kauden. Pekka tulee LC Hamina/Bastionista. Pekan esittelystä enemmän piirin kotisivuilla.
Tämän valinnan myötä Pekan LPJ rooli vapautui. Loppukauden tehtävää on lupautunut hoitamaan oman lohkonsa lisäksi, alueen toinen LPJ Marja-Leena Valkeinen.

Palveleva Leijona -piirilehti

Piirisihteeri on lähettänyt marraskuun lopulla klubeille piirilehden ilmoitussopimuksen sähköpostitse. Toive on, että klubit lähtevät aktiiviseen ilmoitusmyyntiin. Tällöin klubin maksama piirilehden tukimaksu muuttuu saatavaksi. Hinnat ja ohjeet ovat ko. sähköpostissa. Klubien kuulumisen voi myös kertoa koko piirille tiedoksi. Meneehän lehti myös kirjastoihin, partureille, lääkäri- ym. odotushuoneisiin. Lyhyitä juttuja, mielellään kuvan kera, otetaan vastaan tammikuun loppuun asti.
Mallia voi katsoa aikaisemmista lehdistä:

Strategia 2030, Mission 1.5 ja jäsenkyselyt ym.

Liiton osalta otsikon aiheista tullee klubeille ja suoraan kaikille jäsenille sähköposteja. Ajankohtaisia tietoja ja informaatiota tulevista, joten niistä ei nyt enempää.
Päämajan uusi ”MyLCI”, Lion Portal saadaan alkuvuodesta käyttöömme.

Piiri auttaa, opastaa ja kouluttaa

Alussa mainitsin mm. klubin talouden hoitamisesta. Marraskuussa piirissämme oli tilanne, jolloin neljää klubia uhkasi väliaikainen järjestöstä erottaminen. Maksamattomien jäsenmaksujen takia, päämaja oli asettanut nämä klubit Status Quo -tilaan. Tällöin klubi menettää väliaikaisesti oikeudet toimia. Klubit saivat asiat nopeasti kuntoon ja pahenevasta tilanteesta vältyttiin.

Tämä oli konkreettinen oppi klubeille, kuinka tärkeää on virkailijoiden toiminta, kouluttautuminen ja jos tarve, niin avun pyytäminen. Sitä varten piirivirkailijat ovat; auttamassa ja ohjaamassa, kuitenkin pääasiassa vain pyynnöstä. Aktiivisuus ja aloite tulee alkaa klubista. Klubit ovat itsenäisiä yhdistyksiä, piiristä käsin voimme antaa vain neuvoja, emme päätöksiä.

Olemme juhlistaneet jälleen itsenäisyyspäivää. Juhla on hyvin ajankohtainen, kun katsotaan tilanteita rajojemme ulkopuolelle.
Vuosi 2023 alkaa olla paketissa.
Loppuvuosi on aikaa vain olla ja hengähtää, aikaa rauhoittumiselle. Perhejuhlaa, yhdessä oloa ja akkujen lataamista. Sitten taas tammikuussa startataan uusin pirtein mielin.

Rauhaisaa ja levollista joulun aikaa sekä hyvää, alkavaa vuotta 2024! 

 

Elo Lassila

piirikuvernööri 23–24Sivuston ylläpito


Seuraa meitä
Facebook