Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-D

LIONS D-PIIRI

LCIF

LCIF ja kansainvälinen CAMPAIGN 100- keräys

 

Unto Kiljunen, LCIF koordinaattori

 

Lions Clubs International Foundation, eli LCIF:n tavoite on apurahoja jakamalla tukea Lions-klubien suurempia hankkeita ympäri maailmaa.  Eniten apua ohjataan kehitysmaihin Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.   Joskus kuulee moitittavan, että rahat menevät ”Amerikkaan”, mutta itse asiassa USA on selkeästi nettomaksaja.  Suomeenkin on apurahoja saatu, Lapuan patruunatehtaan räjähdyksen jälkihoidosta lähtien moniin hyviin hankkeisiin, kuten sotainvalidien sairaskoteihin, näkövammaisten laitoksiin, diabetesleireihin, diabeetikoiden silmänpohjakuvauksiin ja Lions Questin tieteelliseen tutkimukseen ja kehittämiseen.  Merkittäviin kansainvälisiin hankkeisiimme on saatu suuria avustuksia, mm. silmäsairaaloihimme Ecuadorissa ja Sri Lankassa sekä Aurinkokeitin-projektiimme Keniassa.

LCIF:llä on myös omia hankkeita, kuten tuhkarokon hävittämiseen tähtäävä kampanja, jolla on rokotettu jo 110 miljoonaa lasta.  Muutoin he olisivat jääneet ilman suojaa tätä tappavaa ja vammauttavaa tautia vastaan.  Loistauti jokisokeus on jo monesta maasta todettu hävitetyksi, samoin trakooma, joka oli ennen Suomessakin tuttu silmätulehdusten ja sokeuden syy.  Lions Quest ja Special Olympics ovat nimenomaan LCIF:n keskeisiä ohjelmia.

LCIF pyrkii tavoitteeseen tiedottamalla, mutta myös palkitsemalla lahjoittavia klubeja ja yksityisiä lioneita, sekä ulkopuolisia henkilöitä ja yrityksiä eri tavoin.  Merkittävin muisto on Melvin Jones Fellow -nimitys. Hyvä toimintatapa on huomioida jäsenten tai klubien tasavuosijuhlia nimetyllä lahjoituksella Kampanja 100:an. Nämä kaikki maksetaan klubin aktiviteettitililtä, koska niillä kustannetaan puhtaasti aktiviteetteja jossain päin maailmaa.

D-piirin osuus Kampanja 100 -keräykseen kaudella 2018-2019: 9574,28 doll. ja kaudella 2019-2020 (29.2.2020) 6083,67 doll.  Näitten lisäksi on vuosikokousten päättämä LCIF-maksu 4€/lion.  Melvin Jones Fellow jäsenyyksiä kampanjan aikana on tullut n. 20.

Miksi emme lahjoittaisi?  LCIF on meidän oma säätiömme. Se on rankattu maailman luotettavammaksi hyväntekeväisyysjärjestöksi; sille lahjoitettu euro menee 100%:sti perille kohteeseen. Kehitysmaissa, kuten meille tutussa Sri Lankassa, samalla rahalla saa paljon enemmän aikaan kuin meillä.  1000 dollarilla suojaa kokonaisen kylän tuhkarokolta, tai kustantaa 20 ihmiselle näkökyvyn palauttavan kaihileikkauksen.

Maksu- ja lahjoitusohjeet sekä MJF- hakemukset löytyvät piirin ja Lions-liiton nettisivuilta tai LCIF-koordinaattorilta.

Tee LCIF lahjoitus                          

WE SERVE – ME PALVELEMME

kukaan ei ole köyhtynyt antamallaSivuston ylläpito


Seuraa meitä
Facebook