Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Akaan Toijalan Lionit uuden perinteen äärellä

Akaan Toijalan Lionit uuden perinteen äärellä

 

Suomi 100 ja Lions 100 juhlavuodet ovat lähentäneet Akaan Toijalan kolmen Lions-klubin toimintaa entisestään. On huomattu, että yhdessä olemme todellakin enemmän. Juhlavuoden yhteiset aktiviteetit ja lahjoitukset ovat tuoneet myös Lioneita entistäkin enemmän yhteen.

 

Keilailulla on silläkin Suomessa jo pitkät perinteet. Akaassa keilailu on kuitenkin melko uusi harrastus, sillä paikallinen keilaseura perustettiin vain hieman alle vuosi sitten. Paikallinen keilahalli antoi siis mukavat puitteet Akaan Toijalan kolmen Lions Clubin – LC Toijala/Akaa, LC Toijala/Arvo Ylppö ja LC Toijala yhteistapahtumalle – Akaan Lionien keilamestaruuskilpailulle.

 

Kilpailu keilattiin suulaassa sovussa ja akaalaisittain siis varsin leppoisissa merkeissä; kuitenkin amerikkalaisittain. Osallistujat jaettiin sattumanvaraisesti joukkueisiin ja joukkueet arvottiin sitten eri radoille. Radat vaihtelivat aina heittovuorojen välissä, joten kukaan ei saanut etua siitä, että olisi opetellut jonkun tietyn radan salat. Keilailu on kuten Lions-toiminta eli se sopii kaikenlaisille aktiivisille ihmisille. Ja kukin löytää oman tyylinsä ja asettaa omat tavoitteensa toiminnalle. Toiset hakevat tyylikkäitä kaatoja, toiset riemuitsevat paikoista, mutta niitäkään joille jää jättöjä, ei jätetä. Kyllä siinä reilun puolitoista tuntia rännitkin ja patteritkin välillä kolisivat, kun palloja saatettiin parkettia pitkin kohti keilakolmiota. Kaikki kokivat onnistumisia, toiset tosin toki enemmän kuin toiset. Kaikilla oli kuitenkin hyvä fiilis. Niin hyvä, että keilaamisen loputtua meinattiin ihan unohtaa, että keilattiinhan tässä myös Akaan Lionien mestaruudesta. Mestaruuden voitti tänä vuonna LC Toijala/Akaan Lasse Nieminen. Onnittelut Lasselle ja lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille.

 

Tilaisuuden lopuksi heitettiin haastetta vielä  kaikille kolmelle klubille osallistua Nahkialanvuoren kuntorappusten varainkeruuseen. Saa nähdä haetaanko siis ensi vuoden keilakisoihin kuntopohjaa tuolta rappusista? Keilakärpänen kun taisi puraista aika montaa Lionia. Ensi vuonna sitten taas uudelleen, kuului paikalla olleiden Lionien toive ja lupaus.

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin