Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Naistenmatkan Leijonia koulutettiin sankareiksi 

Naistenmatkan Leijonia koulutettiin sankareiksi 8.3.2018

 

Pirkkala/Naistenmatkan Leijonien ja puolisoiden maaliskuun yhteinen klubi-ilta toteutettiin hieman poikkeavalla ohjelmalla. Meillä oli mahdollisuus suorittaa LähiTapiolan tarjoama Sankarikoulutus, mikä tarkoitti 4 tunnin hätäensiapukurssin suorittamista.  Koulutuksen osioita olivatverkkokurssi käsittäen oppimateriaalin aihepiiriin liittyvine monivalintakysymyksineen ja käytännön harjoituksen, jossa kouluttajanamme toimi ansiokkaasti SPR:n ensiapukouluttaja Soile Wilen.

Olimme suorittaneet verkko-osion etukäteen ja saaneet siitä hyväksymismerkinnän. Käytännön harjoituksessa kävimme läpi hätäensiavun perusteita: tajuttomalle annettava ensiapu – peruselvytys – vierasesine hengitysteissä – verenvuodon tyrehdyttäminen.  Pohdimme myös toimenpiteitä tapaturmien ehkäisemiseksi ja tutustuimme ensiapulaukun sisältöön ja SPR:n markkinoimaan turvallisuusvälineistöön.

Leivoimme 25 Sankaria, joille defibrillaattorin/sydäniskurin toiminta, painelu- ja puhalluselvytys ja muut hätäensiapuun liittyvät toimenpiteet ovat nyt tuttuja. Muistamme, että hätätilanteessa soitamme 112:een, minkä helpottamiseksi asennamme matkapuhelimiimme meidät hätätilanteessa paikantavan ohjelmiston.  

                                                                                                                                  

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin