FESTKALENDERN 2018-2019

Har du någonsin varit på Purim-maskerad eller ätit iftar? Vet du hur man firar Diwali och Marie bebådelsedag? 

 

Världen är full av spännande högtider. I skolan har du kamrater som firar alla möjliga fester och det är roligt att veta när det är dags att önska varandra glad fest. 

 

Med hjälp av festkalendern har du koll på både fester och fastor. Kalendern är gjord i Helsingfors och på bilderna ser du firande barn i staden.

 

I kalendern berättar vi också om hur man kan fira fester, men det är bra att komma ihåg att varje familj firar – eller låter bli att fira – på sitt eget vis. För endel är religiösa traditioner viktiga, för andra kulturhistoriska. I kalendern finns inte instruktioner för firande, utan exempel.

 

Festkalendern har skapats av Ad Astra r.f. () och Fokus r.y ().

 

Ni kan beställa den svenska väggkalendern via e-postadressen: Väggkalendern kostar 10€/styck + postning. Beställer ni mera än fem kalendrar är priset 9€/styck + postning och mera än tio kalendrar är priset 8€/styck + postning.    

 

NYHET: Beställ sagoboken Lilla festboken: Jadekaninens gryta som innehåller tolv spännande sagor om fester. Passar förskola, daghem och hem. Lilla festboken: Jadekaninens gryta kostar 25€/styck + postning. Beställ via