Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

Lions Club Helsinki /

Finlandia

Assan pojat

Auta Lasta, Auta Perhettä

Get the Flash Player to see this player.

  
IDEA ON YKSINKERTAINEN - YKSI YLIMÄÄRÄINEN TUOTE APUA TARVITSEVALLE!
 
 
Voiko toisten auttamista enää tehdä helpommaksi ja konkreettisemmaksi?

Pyydät ruokakauppaan sisääntulevaa asiakasta ostamaan yhden ylimääräisen tuotteen ja lahjoittamaan sen keräykseesi, jonka kaikki tuotteet toimitetaan apua tarvitseville perheille. Asiakas itse päättää millaisen ja minkä hintaisen tuotteen haluaa ostaa. Keräyspäivän päätteeksi kaikki tuotteet toimitetaan ennalta sovitulle kohderyhmälle esimerkiksi turvakotien lapsiperheille tai paikallisen diakoniatyön kautta varattomille. 

  • Parasta tässä avustusprojektissa on ihmisten kohtaaminen ja paikkakunnalla näkyvän lionstyön tekeminen. 
  • Jokainen kohtaaminen kaupan asiakkaiden kanssa edistää positiivista mielikuvaa leijonista paikallisina hyväntekijöinä. 
  • Tavara-/tuotelahjoituksen antaminen on ulkopuoliselle paljon turvallisempaa ja luotettavampaa kuin rahan lahjoittaminen. 
  • Avunsaajat ovat erittäin kiitollisia kaikesta saamastaan tuesta heidän arjen pyörittämiseen. Mieti, jos sinulla ei olisi varaa ostaa ruokaa. Miten sinä reagoit, kun olet nälkäinen? Miltä sinusta tuntuu silloin, kun et ole saanutkaan ruokaa heti ensimmäisen, toisen tai kolmannen näläntunteen jälkeen?
  
 
  
 

Näiltä sivuilta löydät ohjeita ja materiaaleja, kuinka järjestää Auta Lasta, Auta Perhettä -aktiviteetti.
Vastaavaa aktiviteettia/projektia toteutetaan myös nimillä 
  • Tee Hyvä Teko
  • En Extra 
  • Köp en Extra


  
   
   

Mikä aktiviteetti?  Auta Lasta

Auta lasta, auta perhettä on alun perin Leo-järjestön kehittämä ja Lions Club Helsinki Finlandian Suomeen tuoma aktiviteetti. Osallistuminen on helppoa - Osta yksi ylimääräinen tuote ja lahjoita se turvakodin lapsiperheelle!

Kaupan asiakkaita pyydetään ostamaan kaupasta yksi ylimääräinen tuote ja tuomaan se keräyspisteeseemme. Lahjoitetut tuotteet jaetaan avuntarpeessa oleville ensi- ja turvakotien lapsiperheille.


Lue lisää


Miten järjestän? / Ohjeita

Auta Lasta Auta Perhettä -aktiviteetin järjestäminen vaatii hieman valmistelua, mutta lopulta se syntyy ja hoituu melko vaivattomasti. Tähän yhteyteen on kerätty joitakin asioita, jotka kannattaa huomioida suunnittelussa ja toteutuksessa, sekä tarkastuslista onko kaikki valmista. Helppoa, kun toimii järjestelmällisesti.  


Lue lisää


Materiaalit & tiedostot

Tähän on koottu materiaaleja, malleja, tekstejä, logot, yms. joista jokainen klubi voi itse muokata omansa. Näitä materiaaleja saa vapaasti käyttää lionsklubien ja leoklubien toteuttamiin Auta Lasta Auta Perhettä -kampanjoihin. 


Lue lisää


Kuvagalleria

Kuvia Auta Lasta Auta Perhettä aktiviteetista vuosien varrelta. Suurin osa kuvista on Lions Club Helsinki Finlandian toteuttamista kampanjoista. Joitakin kuvia voi olla mukana myös muiden klubien toteutuksista, joita he ovat lähettäneet meille kertoakseen omista onnistumisistaan. Toivottavasti kuvista saa myös käsityksen ja ideoita, kuinka kampanja käytännössä toteutetaan.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin