Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Hietaniemen sankarihaudoilla

Kunniakäynnillä
Floorankentän vihreän lipun kärkikoriste oli ylinnä, kantoihan lippua
pitkä mies, presidenttimme Matti Okolo-Kulak.  Pituus ei kuitenkaan
auttanut, kun juuri kuvaottohetkellä tuuli lennätti naapurilipun
presidenttimme eteen. Kuva Olli Tiainen. Kunniakäynti
on päättynyt, liput poistuvat.  Suomen lipun jälkeen seuraavana lippuna
oli N-piirin lippu, kantajanaan alueen puheenjohtaja Raimo Paappa. Kuva
Antti Tuomikoski.

10.1.2009 Kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoilla.  N- ja B-piirien yhteinen arvokas tapahtuma keräsi tänä vuonna lähes sata klubien lippua ja osanottajia kaikenkaikkiaan kolmattasataa. Floorankenttäläisiä oli mukana kuusi.  Perinteen mukaisesti presidentti kantoi Floorankentän lippua, tällä kertaa siis Matti Okolo-Kulak.  Piirinkin lippua kantoi floorankenttäläinen, alueen puheenjohtaja Raimo Paappa.

 

Sää suosi tapahtumaa.  Maa oli valkoinen, lämpötila juuri ja juuri pakkasen puolella. Maisema siis oli kaunis mutta pakkanen ei purrut poskipäivä. Sankarihaudoilla puhui PDG, kirkkoherra Heikki K. Järvinen.  Seremoniaa johti Juha Sinkkonen.  Järjetelyvastuu oli tänä vuonna N-piirillä. N-piirin kuvernööri Jorma Laurila ja varapiirikuvernööri Esko Viinikainen laskivat seppeleen sankariristille.  B-piirin kuvernööri ja varapiirikuvernööri laskivat seppeen marsalkka Mannerheimin hautapaadelle.

 

Kunniakäynnin jälkeen leijonat kokoontuivat juhlalounaalle ravintola Kaisaniemeen.  Puheessaan PID Aimo Viitala muisteli talvi- ja jatkosodan ankeita aikoja, osin historiakirjoihin tukeutuen osin omakohtaisiin muisteluihin syventyen.  PID Erkki Laine kohdisti kunnioittavat sanansa kansainvälisen järjestömme perustajan Melvin Jonesin muistolle.  Lisäksi Laine totesi, että Suomen ulkoministeriö on luvannut tukea taloudellisestikin Sight First -kampanjaa, suomalaisten leijonien alullepaneman silmäklinikan rahoitusta Sri Lankassa.

 Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin