Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Pikkujoulu 5.12. Aleksanterin Teatterissa

Ari-Pekka Viljamaa toi pikkujouluumme tervehdyksen ystävyysklubistamme LC Kiikalasta. Aleksanterin Teatterin teatterisalin näyttävä kattovalaisin on alunperin ollut kaasuvalaisin.
Pikkujoulun juhlinta aloitettiin Aleksanterin Teatterissa perjantaina 5.12.2008.  Pikkujouluillallinen nautittiin oopperaesityksen jälkeen läheisessä ravintola Fransmannissa.

 

Aleksanterin Teatterissa seurasimme W.A. Mozartin Cosi Fan Tuttesta modifioitua Kosijan Putti -oopperaa. Klassikkotarina oli sijoitettu golfkentälle ja aikana oli nykyaika.

 

Ennen oopperanäytäntöä kuulimme emäntämme Saija Nisulan esityksen Aleksanterin Teatterin historiasta ja nykypäivästä. 

 

Keisari Aleksanteri II oli antanut 1870-luvulla budjettivaroja teatterin rakentamiseksi Helsinkiin.  Määrärahat ylitettiin kerta toisensa jälkeen, minkä vuoksi rakennustyöt viivästyivät.  Aleksanteri II ei koskaan ehtinyt vierailla nimeään kantavassa teatterissa, joka lopulta valmistui 1879.  Motiivi Aleksanterin Teatterin rakentamiselle oli se, että Helsingissä asuville venäläisille upseereille ja muulle ylhäisölle ja heidän perheenjäsenilleen piti olla tarjolla teatteripalveluja, joihin he olivat tottuneet Pietarissa.

 

Historiakatsauksen jälkeen seurasi kiertokäynti teatterissa.  Saimme tutustua mm. keisarin kabinettiin ja keisarin aitioon.

 

Pikkujoulussa teatterissa ja ravintolassa oli yhteensä lähes kolmekymmentä osanottajaa ja vieraita iloksemme oli jälleen myös Kiikalan ystävyysklubistamme.  LC Kiikalan tervehdyksen esitti Ari-Pekka Viljamaa, joka kertoi Kiikalan kunnan siirtyvän vuodenvaihteessa osaksi Salon kaupunkia.

 

Perustajajäsenemme Ari Kämäri kertoi liittyneensä siirtojäsenenä LC Kiikalaan. Hän ja ladynsa Seija ovat muuttaneet Saloon.  He ovat vajaan vuoden etsiskelyn jälkeen löytäneet asunnon keskeltä kaupunkia aivan golfkentän vierestä.

 

Hannu Rantapää toi terveisiä jälleen Kiinasta.  Erityisen lämpimästi meitä oli muistanut hänen sihteerinsä, matkallamme pari kolme päivää oppaanamme ollut herttainen Miss Li, lempinimeltään "Apple".

 Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin